Bergen på hotelltoppen

Reiselivsdirektør Anders Nyland i Bergen Reiselivslag.

Reiselivsdirektør Anders Nyland i Bergen Reiselivslag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor ble det solgt ni prosent flere hotellrom enn i 2017. Det gleder reiselivsdirektøren.

DEL

– Det er svært positivt at det er vekst i markedet. At flere rom fylles gir ikke bare hotellene mer losjiomsetning, det gir mersalg både for hotellene og tilknyttede bransjer, sier Anders Nyland, reiselivsdirektør i Bergen Reiselivslag, i en pressemelding onsdag.

Det viser tall fra Benchmarking Alliance, som er bearbeidet og analysert av Wiederstrøm Hotel Consulting for Bergen Reiselivslag.

I Bergen er det i dag rundt 30 hoteller som rapporterer inn tall, disse har til sammen 6.000 hotellrom.

Selv om fjorårets tall viser at det var et tøft marked for hotellene i byen, ble det ifølge tallene solgt ni prosent flere hotellrom i Bergen enn året før.

– Positivt overrasket

Asle Prestegard, distriktsdirektør for Scandic Hotels og styreleder i Bergen Reiselivslag forteller at det har vært 12 prosent flere tilgjengelige hotellrom i 2018.

– Det sier det seg selv at det blir nærmest umulig å opprettholde rombelegget. Husk også på at fjorårets vekst kommer i tillegg til en stor økning i årene forut, sier han i pressemeldingen.

Videre sier Prestegard at siden 2012 har antallet tilgjengelig hotellrom økt med rundt 60 prosent – litt etter hvordan man regner:

– Bergensmarkedet bærer selvfølgelig preg av økt kapasitet. Men jeg er positivt overrasket over utviklingen i antall solgte hotellrom i 2018.

Optimistiske hoteller

Dag Djupesland, direktør for Thon Hotel Orion, forteller om et knallår for alle Thon-hotellene i Bergen.

– Vi har gjort en omprofilering og hatt en prisøkning på hotellrommene. Det har vært en del økninger i antall hotellrom, men vi er veldig godt fornøyd med tallene for 2018, sier han.

Han forteller at inngangen til 2019 har vært bedre enn fjoråret, og at det lover godt:

– Vi har allerede hatt tre store turgrupper, og det er veldig nytt for oss å ha turgrupper så tidlig på året, sier Djupesland.

For Scandic Bergen City har de også hatt en økning. Dette til tross for at de pusset opp flere hotellrom første halvår:

– Den positive bookingtrenden fortsetter inn i 2019, og vi er optimistiske for året når vi ser tallene som ligger «på bok», fastslår Geir Anker Olsen, direktør ved Scandic Bergen City.

Også Asle Prestegard ved Scandic Hotel er spent på om 2019 fortsetter der 2018 slapp, men forteller at han er forberedt på en tøff start:

– Sommerbookingen er positiv, og på bakgrunn av det regner vi med en god sommersesong, sier han.

Artikkeltags