Gå til sidens hovedinnhold

Her er de mest populære utdanningene

Artikkelen er over 4 år gammel

Siviløkonomistudiet ved NHH mest populært i Bergen.

1773 søkere har satt opp siviløkonomiutdanningen ved Norges Handelshøyskole som sitt førstevalg, viser tallene som Samordna Opptak (SO) offentliggjorde torsdag. Ifølge NHHs hjemmesider kjemper de som 470 studieplasser. Søkertallet er 6,3 prosent lavere enn i fjor.

Bare rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo har flere førstevalgssøkere enn siviløkonomistudiet i Bergen. Her har 1834 personer søkt.

UiB på tredje

– Vi er det desidert mest populære studiet innen økonomi- og administrasjonsfag. Samtidig er vi ikke fornøyd med at antall søkere går ned. Noe av årsaken kan være fokuset på at det blir utdannet for mange økonomer og at økonomien fortsatt er relativt svak, sier NHH-rektor Frøystein Gjesdal til egne hjemmesider.

Rettsvitenskap er også et populært studie i Bergen. UiB kan registrere 1744 førstegangssøkere til studiet, noe som plasserer det på tredjeplass på landsbasis.

Flere enn noen gang

Ved Høgskolen på Vestlandet er bachelorstudiet i sykepleie det mest populære. Her har 902 personer søkt.

I en pressemelding forteller UiB om rekordsøknad til studiene på Høyden. Totalt har UiB 10.493 søkere. Viserektor for utdanning, Oddrun Samdal, sier seg godt fornøyd.

– Tendensene viser at søkningen samsvarer med arbeidskraftbehovet. Det er viktig at studentene opplever at vi tilbyr programmer som gjør dem i stand til å koble interesse med hva som trengs av fremtidig kunnskap, sier hun i pressemeldingen.

60 prosent kvinner

Rundt 60 prosent av søkerne til UiB er kvinner. Høyest er kvinneandelen blant søkerne til medisin, psykologi og tannpleie.

På landsbasis har nesten tre prosent flere enn i fjor søkt seg til universiteter eller høyskoler. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er spesielt godt fornøyd med søkertall til informasjonsteknologi.

– Jeg er glad for a unge mennesker hører på gode råd og velger teknologi. Vi trenger flere som ikke bare forstår seg på den digitale verdenen, men som også kan være med på å utvikle nye løsninger med teknologi som verktøy, sier kunnskapsministeren i en pressemelding.

Kommentarer til denne saken