Google Maps lanserer norske sykkelruter på nett, melder avisen Firda.

Nå blir sykkelruter for de fire største byene lansert på nett. I Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger kan du sette deg på sykkelen og la Google Maps vise vei.

Tjenesten har vært tilgjengelig i USA og Canada siden 2010, og funksjonen har blitt enormt populær. Nå er Norge et av de første ti landene i Europa som får tilsvarende.

– Med sykkelkartene ønsker vi å gjøre det enklere å bruke sykkel som fremkomstmiddel, også i områder der det ikke finnes sykkelveier eller der man ikke er kjent. Vi vil oppmuntre folk til å hoppe på sykkelen. Det er bra for miljøet og helsen, sier Harald Skårn, produktmarkedssjef i Google Norge til Firda.

Sykkelfunksjonen i Google Maps inkluderer både sykkelstier, sykkelfelt og andre veiar. Funksjonen gjør det mulig for deg som syklist å finne raskeste vei, skreddersy din egen tur, samt finne sykkelvennlige ruter der du unngår bratte bakker og trafikkerte gater.

Tidsestimatet for en konkret rute er basert på et komplekst sett av variabler som omfattar veikvalitet, terreng og svinger i løpet av turen. Bestemmer du deg for å ta en avstikker, finner Google Maps en oppdatert rute til deg.

At Bergen kanskje ikke er syklistenes paradis på jord, har Google naturligvis ikke gjort noe med, så det gjenstår å løse...

Det kom kanskje litt i overkant godt til syne da vi ba Google finne veien fra Ole Bulls Plass til Flesland. Turen skal ta i overkant av en time, slo tjenesten fast, og forklarte oss veien slik du kan se på bildet under – via motorveien mellom Gamlehaugen og Hop... Her anbefaler BA at man heller følger deler av den gamle Oslinjen, på den nye sykkelstien fra Fjøsanger til Nesttun via Hop.