Hyllet Malala fra Grieghallen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Malala sa at å møte oss var som å treffe gamle venner, sier Maria og Waad. Onsdag var de med å feire fredsprisvinnerne i Bergen.

DEL

De to elleveåringene fra Bergen jentene har i lang tid vært fascinert av Malala Yousafzai (17).

Den pakistanske jenten har tatt verden med storm på grunn av sin klare tale og sitt store pågangsmot. Som 14-åring ble hun skutt av Taliban i Pakistan, fordi hun kjempet for jenters rett til å gå på skole.

Onsdag fikk hun verdens mest anerkjente fredspris sammen med indiske Kailash Satyarthi (60), som har stått bak fredelige demonstrasjoner med fokus på å bekjempe økonomisk utnyttelse av barn.

Prisoverrekkelsen ble heftig markert også i Bergen, med direkteoverføring fra barnefesten i Oslo, der de to prisvinnerne deltok.

I Grieghallen var det samlet noen hundre skolebarn. Dansegruppen Mix Master Cru opptrådte. Det samme gjorde fantastiske Fargespill.

Det var også meningen at barna i Bergen skulle stille direkte spørsmål til vinnerne, men dette ble avlyst på grunn av en sikkerhetsvurdering, ble det opplyst.

Barna i Grieghallen måtte nøye seg med at Maria Sandvik-Ebbing og Waad Abd Alla fortalte om sitt møte med Malala.

INTERVJUET MALALA

Maria og Waad hadde lest om skjebnen og kampen til Malala. De to jentene ville møte henne, og tok kontakt med Aftenposten Junior tidlig i vår. I e-posten skrev jentene at de ønsket å intervjue Malala for barneavisen.

Så da Malala kom til landet, hadde Aftenposten tatt grep. Bergensjentene fløy over fjellet og møtte henne.

– Det var en opplevelse vi aldri glemmer, fortalte Maria fra scenen.

– Malala sa at det å snakke med oss var som å treffe gamle venner, minnes Waad.

– Vi spurte om hun var redd Taliban. Det var hun ikke. Hun sa at de kunne drepe henne, men ikke det hun kjempet for. Derfor er hun er vårt største forbilde, sier Maria.

Artikkeltags