I desperat kamp

Den avskiltede advokaten Marius Reikerås har også brukt sosiale medier i sin kamp. På Facebook har han en støttegruppe med over 1500 medlemmer.

Den avskiltede advokaten Marius Reikerås har også brukt sosiale medier i sin kamp. På Facebook har han en støttegruppe med over 1500 medlemmer. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Skatteparadis, underlige selskapskonstuksjoner og trusselpåstander er noe av krydderet i rettssaken mot Marius Reikerås.

DEL

– Jeg lot meg lure trill rundt og var en nyttig idiot for Egil Anfindsen og systemet hans, sier tiltalte Reikerås til BA.

MYE FREM OG TILBAKE

Timene gikk mens han forsøkte å få både Bergen tingrett og påtalemyndigheten kjent inhabile. Reikerås ville en stund også forsvare seg selv, men til slutt lot han sin oppnevnte forsvarer Arild Dyngeland ta jobben.

  • Nyheter

Også konkursen mot Reikerås, dukker opp i rettssaken. Reikerås beskyldes for å ha tatt salær fra en kollega i forbindelse med nordsjødykkersaken.

Dette punktet, sier Reikerås, skyldes en uenighet om penger. I forhold til saken mot Anfindsen, mener Reikerås at han selv ble lurt. Anfindsen hadde tre selskaper, der det ene holder til på Kypros, og to andre har postboksadresse på Os.

To selskaper på Os ble tappet for penger av Anfindsen og deretter gitt til Eikerås. Det ene selskapet er eid av Rotocrop Trust, som skal holde til på Bahamas. Fiktive eiere, sier Reikerås, som jobbet for Anfindsen i perioden 2003 til 2007 med å ta en skattesak han hadde tapt i Bergen tingrett opp for menneskerettighetsdomstolen.

– HAR GJORT ÉN TABBE

Anfindsen var innkalt som vitne, men er på sykehjem i Spania, og ifølge legeerklæringer som aktor Ole Bjørn Mevatne dro frem ikke i stand til å gjøre rede for seg. Pussig, mener Eikerås, ettersom Anfindsen fremdeles er styreformann og ifølge papirene i Brønnøysund har avgitt årsberetninger, senest i fjor.

– Pengene jeg fikk fra Anfindsen var lønn, og jeg har gjort én tabbe: Det var å inntektsføre dem et år for sent. Nå er jeg dømt til å betale tilbake penger til et selskap med fiktive eiere, sier Reikerås.

Et nøkkelvitne blir advokat Helge Wesenberg, som vant den sivile saken for familien mot Eikerås. Han representerte også konen til Anfindsen som tok ut skilsmisse i 2005.

Mellom Wesenberg og Reikerås har det blitt skrevet mailer der beskyldninger om falske underskrifter og trusler florerer. Ifølge Reikerås er det arvingene til Anfindsen som står bak det sivile søksmålet, og som har alliert seg med Wesenberg.

Alle, bortsett fra Anfindsen selv, kommer i retten for å gi sin forklaring senere denne uken.

Artikkeltags