Idrettsdag for utviklingshemmede

Vibeke koser seg på hoppemadrassen. Her sammen med Anne Bagne ved Nesttun dagsenter.

Vibeke koser seg på hoppemadrassen. Her sammen med Anne Bagne ved Nesttun dagsenter. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Over 200 utviklingshemmede var samlet til idrettsleker på Fana stadion tirsdag.

DEL

– Dette er årets høydepunkt for mange av deltakerne, sier Kari Ditlefsen, enhetsleder kompetanseenhet for dagtjenester i Bergen.

  • Nyheter

Tirsdag var det Fun Games på Fana stadion, med mellom 200 og 250 deltakere fra dagsentrene i byen. Det er fjerde året arrangementet går av stabelen.

– Det positive med Fun games er at det både er gøy og bra. I motsetning til sjokolade som bare er gøy, men ikke bra i store mengder, sa helsebyråd Christine Meyer som åpning på arrangementet.

Egentlig skulle Fun Games holdes før sommeren, men det ble utsatt på grunn av streik. Dermed var iveren ekstra stor når det endelig ble idrettsleker.

Se bildeserie!

HOPPING OG PØLSER

Deltakerne fikk et klistremerke per stasjon, og fikk prøve seg på både 60-meter, bowling, potetløp, ballkast og hoppemadrass.

– Det var veldig gøy å løpe, jeg var flink, sier Sissel Nausdal, fra Christiegården dagsenter, som suser inn målstreken til 60-meteren, først i sin pulje.

For mange av deltakerne var likevel maten vel så spennende.

– De har gledet seg veldig til arrangementet, og pølsene er nok det aller mest populære, ler Marit Hagebø ved Aktivitetshuset i Arna.

Artikkeltags