Ikke mer Tour de France

Kristian Oma.

Kristian Oma. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kristian Oma forlater TV2-jobben.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

C More Entertainment, selskapet bak betal-tv-kanalen Canal+, har inngått en stor produksjonsavtale med tv-produsentene i Monday, skriver kampanje.com.

Det innebærer at Monday fra januar i 2013 vil få ansvaret for sportssendingene på Canal+ og den nye reklame-tv-kanalen Canal9.

Avtalen innebærer at Monday fra januar 2013 vil få ansvaret for sendingene fra Tippeligaen, La Liga, Serie A og Europa League, skriver kampanje.com.

TV2-journalist Kristian Oma har fått det redaksjonelle ansvaret for sendingene hos Monday.

– Jeg takket ja til jobben like før Tour de France var slutt. Grunnen til at jeg gjorde det, var at jeg ville prøve noe som er nytt, utfordrende, og ikke minst spennende, sier Oma til BA.no.

– Jeg har vært med på omtrent alt det går an å være med på i TV2 i løpet av de tolv årene jeg har vært der. Det eneste som mangler, er vel et mesterskap i Norge.

– ALLTID VÆRT GLAD I TIPPELIGAEN

Oma får blant annet ansvar for sendingene fra Tippeligaen, noe han ser frem til.

– Helt siden jeg var liten gutt og gikk på Stadion på 80-tallet, har jeg vært veldig glad i Tippeligaen, så å få lov til å sitte med litt mer beslutningsmyndighet og prøve å skape et godt produkt er noe jeg synes er veldig spennende, sier Oma til BA.no.

– Blir du å se på TV-skjermen?

– Nei, det blir jeg nok ikke. Min jobb blir mer å velge hvilke kamper vi skal gå for, og finne de som skal presentere det på skjermen.

VEMODIG

Dette betyr at Oma heller ikke blir å se på TV-skjermen under neste års Tour de France.

– Det er jo litt trist. Da jeg stod på Champs Élysées siste dagen i år, visste jeg at det ble siste gang, noe ingen andre visste. Det var et følelsesladet øyeblikk, sier han.

– Hva vil den nye jobben bety?

– Det vil bli mindre reising, som forsåvidt er en OK familiær forandring, men det blir nok mer jobb og mer ansvar. I tillegg er det jo mye nytt å lære, og ting jeg aldri har vært borti før, så jeg gleder meg. Da gjenstår det vel bare å få Brann opp i tetstriden igjen, så blir det kjempegøy, sier Oma.

Artikkeltags