Det sier sjef for Bergen sentrum politistasjon, Olav Valland, til BA.

  • Nyheter

Valland vedgår at etterforskning av det han omtaler som «åpen prostitusjon» har fått mindre fokus enn før i Bergen i det siste året.

I fjor ble 23 tatt for sexkjøp i byen, mens 50 personer ble tatt for det samme året før.

– Det har sammenheng med at den nye loven har tvunget folk vekk fra gaten, men det er også slik at politiet i Bergen har hatt større fokus på flere rene menneskehandel-saker i årets som har gått. Ingen andre politidistrikt har foretatt så mange dypdykk i slike saker som oss. dfet har dreid seg om voksne som er tvunget til å selge sex, eller barn som er tvunget til å tigge. Slike saker har gått litt på bekostning av prostitusjonssaker som BA skriver om, sier Valland.

UNDER OPPSIKT

Han understreker at ingen i byen som driver med skjult og organisert prostitusjon kan føle seg trygge.

– Vi har en rekke adresser under oppsikt, Vi får tips og meldinger fra folk som ser mistenkelige ting. Politiet kan pluteselig kommer enten de er i sivil eller uniformerte, sier Valland til BA.

BA skrev torsdag om den utstrakte sexhandelen midt i Bergen sentrum

Utestedene i Vaskerelvsmuget fortviler over sex-trafikken i nabolaget. Men Dreams Showbar frykter ikke at folk skal koble sex-salget til dem.

– Vi ser småforvirrede menn med mobilen til øret som tydelig leter etter leiligheten. Etter 15 til 20 minutter kommer de ut igjen og du kan lese saligheten i blikket deres. Det sier Are Nilsen, daglig leder i Inside Live & Rock Cafe. Utestedet har utsikt til den omsvermede leiligheten. Gardinene til vinduene i leiligheten, som ligger på gatenivå, er alltid godt trukket for.

– Det er ikke fordekt i det hele tatt, det foregår helt åpenlyst, forklarer han.

AFFÆRE

Han forteller at aktiviteten i leiligheten var stor for ett og et halvt år siden – før problemet forsvant.

– Om det var huseierne som tok affære vet jeg ikke, sier Geir Carlsen, daglig leder i Dreams Showbar.

I oktober/november merket naboene at aktiviteten blomstret opp igjen.

– Aktiviteten er vel så stor på formiddagen. Alle de ansatte legger godt merke til det. Hver dag ved lunsjtider oppsøker minst én til to menn leiligheten, hevder Nilsen.

– Hvilke typer menn er det som besøker leiligheten?

– Alle typer i alderen 30 til 50 år. Jeg er forundret over hvor unge de ofte er, sier Are Nilsen.

KRITIKK

Men det er ikke bare om formiddagen at det er aktivitet i leiligheten.

– Om kveldene signaliserer de gjerne med lyset om de er ledig eller ikke. Det er som et lite «red light district» i Bergen, sier Nilsen.

Dreams Showbar ligger vegg i vegg med leiligheten som naboene bare omtaler som «horehuset».

Bergens eneste strippebar er gjenstand for mye kritikk, men daglig leder Geir Carlsen frykter ikke at folk skal sette sex-salget hos naboen i sammenheng med deres virksomhet.

– Nei, det frykter jeg ikke. Det vi driver med og tilbyr er noe helt annet en det som tilsynelatende foregår der, sier Carlsen til BA.

Nå har naboene kontaktet politiet om saken.

– Vi kontaktet politiet for vel én måned siden og de fortalte at de var på saken, sier Carlsen.

I dagens BA kan du lese intervju med en sexkunde i 30-årene.