Ingen ville møte Dreams-sjef Geir Carlsen til strippedebatt. – Hvorfor skulle jeg det? Det ville det ikke komme noe godt ut av, sier Oddny Miljeteig (SV).

  • Nyheter

I går inviterte Bergen Unge Venstre til debatten «Stripping – kvinneundertrykking eller kvinnefrigjøring» på Kvarteret. Her møtte leder av strippeklubben Dreams, Geir Carlsen, villig opp.

Men den eksplosive og høylytte strippemotstanden til tross – ingen ville møte Carlsen til debatt.

OVERRASKET

Dermed måtte han ta til takke med spørsmål fra Unge Venstres medlemmer. Det reagerer Geir Carlsen sterkt på.

– De demonstrerer, gjør hærverk på bilen min og brenner plakater med bilder av meg på, men en åpen demokratisk debatt tør de ikke å stille på. Her har de sjansen til å nagle meg til veggs, men ingen tør å stille. Jeg tar det som om at de ikke har noen argumenter å komme med, sier Carlsen.

– Jeg ønsker å ta debatten og stiller opp når det skulle være, legger han til.

Bystyremedlem for Venstre, Erlend Horn, er ikke imot stripping. Han er overrasket over at ingen ville møte.

Både medlemmer fra SV og Rødt ble spurt.

– Motstanden mot stripping bør de ta gjennom en åpen debatt, ikke gjennom drittslenging i avisene eller gå på Carlsen som person. Er de imot stripping bør de jobbe for en lovendring på Stortinget, sier Horn.

– SOM Å TRO PÅ JULENISSEN

Oddny Miljeteig fra SV er en av de som har stått mest på barrikadene mot strippeklubben. Hun ble spurt om å stille, men takket nei.

– Hvorfor i all verden skulle jeg bruke tid på det? Er Miljeteigs første reaksjon når BA.no spør om årsaken.

– Er ikke kampen mot stripping en viktig kamp for SV?

– Jo, men debatten dreier seg om menneskehandel og utnytting av kvinner. Det kommer ingenting godt ut av å debattere med Geir Carlsen. Det ville være som å tro på julenissen. Herregud! Vet du hva, akkurat nå er jeg opptatt med noe langt viktigere, nemlig debatten om asylbarna, sier Miljeteig.

– Men er det ikke nyttig å diskutere med sine meningsmotstandere?

– Carlsen får uansett ubegrenset spalteplass i BA, og han er en del av en strippejippo, en jippo jeg ikke vil være med på. Dreams sine eiere er ikke en fruktbar samtalepartner når det gjelder dette temaet, sier Miljeteig kontant.