Politiet beklager tragisk utfall da vei ble gjenåpnet for tidlig i Jølster

Ålhus  20190801.
En mann er antatt omkommet etter at et flere hundre meter langt jordras som gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane tirsdag.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Ålhus 20190801. En mann er antatt omkommet etter at et flere hundre meter langt jordras som gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane tirsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Av

Politiet beklager det tragisk utfallet da en vei ble gjenåpnet for tidlig i Jølster tirsdag. Kort tid etter gjenåpningen gikk raset som tok med seg en bil.

DEL

Ved 20.30-tiden tirsdag kveld ble fylkesvei 451 på sørsiden av Jølstravatnetet gjenåpnet etter å ha vært stengt i over tre timer. Politiet besluttet at fylkesveien kunne gjenåpnes etter å ha fått tilbakemelding fra en geolog i Statens vegvesen.

– Det ble vurdert at veien kunne åpnes for at personer som bodde på veistrekningen mellom Vassenden og Skei kunne kjøre ut av området, opplyser politiet i en pressemelding torsdag kveld.

Kort tid etter gikk raset som tok med seg bilen til en mann i 50-årene. Han er fremdeles ikke funnet. I pressemelding presiserer lensmann Dag Fiske i Sunnfjord at forholdene utviklet seg veldig raskt.

– En rakk ikke tidsnok å innføre nødvendige tiltak ved å stenge veien på nytt. Utfallet av at veien ble åpnet, fikk et svært tragisk utfall, noe som en beklager sterkt.

Artikkeltags