Gå til sidens hovedinnhold

IS tar på seg ansvaret for terroraksjonen i Manchester

Artikkelen er over 4 år gammel

IS tar på seg ansvaret for terroraksjonen som kostet 22 mennesker livet, melder den ytterliggående islamistgruppas nettsted Amaq.

Ifølge den korte kunngjøringen var det en IS-tilhenger som sto bak det britisk politi mener var en selvmordsaksjon.

Gjerningsmannen utløste en sprengladning ved utgangen til Manchester Arena mandag kveld, der artisten Ariana Grande akkurat hadde avsluttet en konsert foran 21.000 tilhørere.

Fire timer før angrepet ble det tilsynelatende varslet i to meldinger på Twitter, under emneknaggen #manchesterarena.

«GLEMMER DERE TRUSSELEN VÅR? DETTE ER RETTFERDIG TERROR», lød teksten på den ene meldingen.

Den andre Twitter-meldingen viste bare det svarte flagget til den ytterliggående islamistgruppa IS. Også denne meldingen var utstyrt med emneknaggen #manchesterarena.

Tirsdag ble det også spredt en video på jihadistiske nettsteder, der den angivelige gjerningsmannen hyller IS og varsler flere angrep.

– I Allahs navn, dette er bare begynnelsen. Den islamske stats løver innleder nå angrep mot korsfarerne, sier mannen på gebrokkent engelsk i videoen.

Mannen har et skjerf foran ansiktet, sitter foran et svart IS-flagg og viser deretter opp en plakat med teksten «Manchester 22.5.2017".

Britisk politi opplyste tirsdag at en 23-åring var pågrepet i forbindelse med terroraksjonen, men det er uklart hvilken tilknytning vedkommende eventuelt har til gjerningsmannen.

Kommentarer til denne saken