Brannsjefen i Bergen la tirsdag ned forbud mot all bruk av åpen ild i Bergen.

– Dette gjelder ikke bare i skog og mark, men også i hager og lignende. Som regel gir vi tillatelse til å brenne bråte i private hager, men slik situasjonen er nå, er det innført totalforbud, sier vaktkommandør Geir Bøe i Bergen brannvesen.

Forbudet kommer etter en rekke gressbranner de siste dagene.

FLERE KOMMUNER

Flere kommuner har fulgt etter. Askøy har innført totalforbud i hele kommunen mot bål og bråtebrenning utendørs.

På Osterøy er det innført forbud mot bruk av åpen ild i skog og mark. Tirsdag ettermiddag var det en lyng og gressbrann på Gjerstad i kommunen.

– Normalt ville det vært innført et generelt forbud mot bruk av åpen ild i skog og mark fra 15. april til 15. september. Slik værsituasjonen er nå, legges det ned forbud fra og med onsdag 20. mars, skriver brannsjef Jan Frode Hjellvik i en pressemelding.

Tirsdag ble det innført forbud mot ild i skog og mark også i Austevoll. Mandag hadde de den mest alvorlige gressbrannen til nå i år, da rundt 100 mål ble svidd av. Brannen tok ti timer å slukke.

EN REKKE BRANNER

Det har vært mange branner i Hordaland de siste dagene. Onsdag har det vært en mindre lyng- og gressbrann i Rosendal i Kvinnherad. Denne ble raskt slukket. I tillegg har det vært to boligbranner i Norheimsund, og en boligbrann i Hordvik.

Brannvesenet måtte rykke fra den ene brannen til den andre i Arna tirsdag.

Brigadeleder Kjell Hegland gikk ut med oppfordringen om å ikke brenne noe som helst så lenge vegetasjonen er så tørr som nå.

I tillegg til storbrannen i Austevoll, var det en mindre gressbrann på Øvre Manger, og en på Steinsland på Sotra mandag.

Søndag 10. mars var det flere gressbranner i Nordhordland.