Gå til sidens hovedinnhold

Inspirert av Blærum

Artikkelen er over 14 år gammel

Til neste år vil hele fem russebusser rulle rundt i Bergen. Denne gjengen regner med å bruke 400 000 kroner på sin.

– Det blir sabla gøy. En unik opplevelse, sier Henrik Hatlebrekke.

Sammen med 20 kompiser fra skolene BHG, Katten, Fana, Bjørgvin, Sonans og Fyllingsdalen har de investert i en Scania-buss fra 1983. For nå holder det ikke lenger med en russebil hvis en vil markere seg i den bergenske russetiden.

DANSE I BUSSEN

Kullet som blir russ til våren har nemlig latt seg inspirere av trenden som de siste årene har preget «sosserussen» i Bærum: Store busser som fikses til det ugjenkjennelige for hundretusener av kroner. Så langt er det meldt om fem bergensbusser til våren.

– Det har smittet over fra Bærum. Det har jo litt med plassen å gjøre. Vi verdsetter ståhøyde, noe vi får i en buss. Vi skal ha dansemuligheter i bussen vår, sier Hatlebrekke, som er en av tre bussjefer for bussen som har fått arbeidsnavnet «Sjukehuset».

HJEMMEKOSELIG

– Det er et foreløpig navn. Vi skal ha et konsept, men hva det går ut på vil vi ikke røpe før like før, de andre russebussene må ikke få vite hva det går i. Det skal nemlig være en stor busskåring i Bergen i løpet av russetiden, og den vinner vi, sier Marius Høgøy, en av de andre bussjefene.

Derfor ville guttene heller ikke si så mye om hvordan bussen, som så rimelig falleferdig ut da BA var på besøk i går blir til slutt. Stikkordene er imidlertid svær sofa, flere TV-er, fett stereoanlegg, hjemmekoselig – og kostbart.

Til nå har guttene spyttet i rundt 10 000 kroner hver. De tror ikke de kan si seg fornøyd med bussen før de har rundet 400 000 kroner. For å nå målet satser de på dugnadsarbeid, spandable foreldre og, av alle ting, julekortsalg.