AVSTEMNINGEN ER AVSLUTTET. BA kommer tilbake med mer.

Det har haglet inn med nominasjoner i konkurransen «Norges beste på Instagram», som er et samarbeid mellom BA, Nettavisen og flere andre lokalaviser landet rundt.

Søndag kveld ble nominasjonsrunden avsluttet og BA har fått inn rundt 560 forslag til Instagram-brukere som bør få bli med videre i konkurransen.

BA har valgt ut 15 av de nominerte, som nå er med videre til avstemningsrunden.

De nominerte

BA har vært i kontakt med de utvalgte fra bergensområdet om deres bruk av Instagram. I tillegg har alle blitt bedt om å sende det bildet de er mest fornøyd med.

Nederst i saken kan du stemme på den du mener bør bli med videre i konkurransen om å bli Norges beste på Instagram.

Hans-Erik Øverland (49), Hordvik (@overlandscape)

Har brukt Instagram siden november 2012, og har i dag over 17.600 følgere.

– Jeg liker svært godt å fotografere når jeg er på tur og synes Instagram er et fint sted å vise frem bildene mine og har et håp om å inspirere andre, forteller Øverland.

Han er opprinnelig fra Rjukan, men har bodd i Bergen i nærmere 20 år.

– Jeg bruker all min fritid på friluftsliv og styrketrening. Er introvert og trives best i eget selskap, forteller han.

Før han publiserer bildene sine på Instagram-kontoen sin på @overlandscape, behandler han dem i Adobe Lightroom på PC eller Snapseed på mobilen. Han bruker aldri filter.

Bildene publiserer han mellom 19 og 22, men prøver å unngå fredag, lørdag og søndag fordi han mener det er dårlige dager å publisere bilder på.

– Hva slags Instagram-brukere følger du?

– Jeg følger stort sett brukere som har samme interesse/tema som meg selv. Komposisjon, motiv og etterbehandling av bildene de legger ut har stor betydning for meg. Også at de har en jevn publisering. Trenger ikke være hver dag. Kvalitet fremfor kvantitet.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

– Fordi jeg inspirerer til korte og lange turer hele året.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

 

Lisa Bruvik (23), Bergen (@lisabruvik)

Har vært aktiv på Instagram i cirka ett år og har over 12.600 følgere.

Butikkmedarbeideren Lisa Bruvik har en lidenskap for sminke.

– Sminke har raskt blitt en terapi for meg og jeg vil veldig gjerne dele det med andre.

Bruvik forteller at antall følgere har økt jevnt, men at når andre Instagram-kontoer, som @jeffreestarcosmetics og @nyxcosmetics, har nevnt henne, har hun fått mange flere følgere enn til vanlig.

– Jeg bruker Instagram for å uttrykke kunsten min og tegneegenskapene mine gjennom kreativ sminke. Jeg får det bedre med meg selv, og det at det får bra respons og inspirerer andre til å gjøre det samme gjør meg utrolig glad, sier 23-åringen.

Hun redigerer bildene noe før publisering, blant annet fremhever hun farger og skygger.

Selv følger hun kreative makeupartister, modeller og fotografer som inspirerer henne.

– Det er viktig for meg at innholdet er trendy, nytenkende og kreativt.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

Det å bli Norges beste på Instagram hadde betydd utrolig mye for meg, fordi jeg har brukt mye tid og krefter på brukeren min. Jeg får ofte høre at jeg inspirerer andre til å tørre å legge ut og prøve nye ting. Det hadde definitivt vært en stor motivasjon videre!

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

Stian Hansen (26), Landås (@norway.maritime)

Startet kontoen i september 2017 og har nesten 7.000 følgere.

Stian Hansen jobber som matros på offshorebåt, og har fjellturer, dykking, styrketrening og fotografering som hobby.

Når han er på sjøen tar han alltid mange bilder for å vise venner og familie hvordan det er i jobben.

– Siden jeg tar så mye bilder av hva som skjer ute på havet, tenkte jeg at det hadde vært gøy å starte en Instagram-side om livet som norsk sjømann.

For litt over ett år siden begynte det å ta av, forteller han.

– Da fikk jeg noen hundre likes per bilde og en god del meldinger fra folk som syntes bildene mine var fine og var interessert i hva jeg drev med og hvordan det var å jobbe på sjøen. Den maritime avisen Sysla tok også kontakt for de ønsket å bruke noen av bildene mine i avisen, forteller 26-åringen.

Han redigerer bildene litt før han legger de ut.

– Men er det for eksempel bilder av fine solnedganger eller andre himmelfenomener lar jeg bildet være ubehandlet når jeg ligger det ut, sier Hansen.

Selv følger han nære venner og folk som legger ut interessante bilder som fanger oppmerksomheten hans.

– For eksempel bilder av ting bare få folk har mulighet til å fotografere, morsomme bilder eller bilder som har med hobbyene mine å gjøre. Det er viktig at de som har profilene ligger ut bilder ofte, slik at det er noe nytt å se når jeg er inne på Instagram og ser.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

Jeg synes jeg kan bli Norges beste på Instagram fordi jeg tar fine bilder av god kvalitet som ikke mange andre har mulighet å ta. Jeg bruker også en god del tid på å ta bilder av kule ting som skjer rundt meg. Jeg legger ut bilder flere ganger i uken, noe som er viktig for en god Instagram-profil. Føler jeg har et godt øye for ting som hadde vært tøft eller fint på et bilde. Synes det er gøy at andre får et innblikk i hvordan hverdagen til en norsk sjømann er.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

Øyvind Engevik (20), Bergen (@engwind)

Har vært aktiv på Instagram siden 2012 og har i overkant av 3.000 følgere.

20-åringen jobber som 3D-artist hos bergensfirmaet Myreze, men liker også å komme seg ut med kamera og dronen sin.

I månedsskiftet mars-april i år startet han med «digital art», og da merket han en endring på profilen:

– Jeg fikk vel rundt 500 nye følgere i løpet av en uke på grunn av noen bilder som fikk mye oppmerksomhet, sier han.

Engevik forteller at han bruker Instagram for å vise frem det han driver med, men også for å ha en portofolie for å skaffe ulike oppdrag og jobber.

– Jeg bruker mye Photoshop og Lightroom. Noen bilder behandles mye mer, som for eksempel digital art-bildene, hvor det er en selvfølge at dette er redigert og ikke ekte.

– Hva slags Instagram-brukere følger du?

– Jeg følger brukere med samme stil som meg og som legger ut kvalitetsbilder. Det som er viktig for at jeg skal følge en bruker er at det er noe interessant og noe som skiller seg ut fra en vanlig konto på Instagram.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

– Jeg føler at jeg burde bli Norges beste på Instagram fordi jeg har først og fremst en veldig variert feed med mye bra innhold og kvalitet, men også bilder som skiller seg veldig ut ifra andre kontoer her i Norge

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

Alexander Ruimi-Askildsen (32), Bergen (@interiorspire)

Har vært aktiv på Instagram siden oktober 2014 og har over 29.300 følgere.

Ruimi-Askildsen jobber som butikksjef, er gift med Shlomi og har nylig blitt pappa til tvillinger via surrogati.

– Jeg ønsker å fortelle historien vår til alle som vil høre, så andre ser at det finnes en mulighet for å stifte familie.

Det var da han og ektemannen Shlomi kjøpte sin første leilighet sammen at interessen hans for interiør tok av. Men det var først da han ga slipp på fasaden at Instagram-kontoen begynte å ta av, forteller han.

– Jeg la ut historier om tårn med bleier og fortalte hvordan ting egentlig er – da strømmet følgerne til. Da kunne jeg ha det mye morsommere med Insta, og bare være meg selv.

Ruimi-Askildsen forteller at han elsker barna og mannen sin, men at det har vært vanskelig å komme dit han er i dag.

– Det var vanskelig å vite hvor jeg skulle begynne, mengder med spørsmål. Derfor handler måten jeg bruker Instagram om i dag mye om å spre vår historie, for å gjøre det litt lettere for andre enn det var for oss da vi googlet – og fikk null svar. Ellers vil jeg jo gjerne motivere og spre glede så godt jeg kan, forteller han.

Selv følger 32-åringen mammaer, interiør-kontoer, borddukkere og treningsglade folk.

– Det viktigste for meg er at de enten er smilende og positive, eller at de har et hus som gir meg inspirasjon. Jeg elsker også kontoene til dem som ikke tar seg selv for seriøst.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

– Jeg liker ikke å skryte over meg selv, men jeg tror jeg har en ærlig profil som får mennesker til å smile. Jeg prøver å være raus og spre så mye #instalove jeg klarer, og sist men ikke minst: Jeg forsøker å spre historien min, slik at andre som sliter med å få barn kan finne råd og motivasjon hos oss.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

Maria Sandberg (29), Voss (@maria_sandberg)

Har vært aktiv omtrent siden Instagram ble lansert og har over 141.000 følgere.

Sandberg, som opprinnelig er fra Nord-Norge, jobber med sosiale medier, merkevarebygging og fokus på å utvikle seg selv som utøver innenfor de ulike sportene hun driver med.

I begynnelsen brukte hun Instagram for å vise venner og bekjente hva hun drev med på fritiden, rett og slett fordi hun likte at hun kunne bruke bilder istedenfor ord når hun skulle fortelle hva hun driver med.

Hun bruker Instagram av samme grunn fremdeles, men mer strategisk og planlagt.

– Jeg har mange flere følgere og ikke alle følger meg for samme grunn, så jeg må alltid jobbe med å «gjøre alle fornøyd». Noen følger meg for at jeg kjører snøscooter, mens andre følger meg for jeg kjører FMX, hopper fallskjerm.

29-åringen lever mer eller mindre av sosiale medier, og forteller at ingenting er tilfeldig med det hun legger ut:

– For meg er det viktig at jeg fortsatt er meg og gjør det jeg liker. Ingen kan kjøpe meningene mine eller få meg til å fronte noe jeg ikke liker kun for at jeg får betalt. Jeg må kunne stå bak det jeg poster, sier og gjør, sier Sandberg.

Hun følger dem som driver med det samme som henne, eller «adrenalinjunkies», som hun kaller det. Men også andre kreative sjeler hun finner inspirerende.

– For meg er det viktig at man er seg selv, uansett hvor klisje det høres ut. Min mening er at det er altfor mange som prøver å være noen andre. De ser gjerne en person som de ser opp til, eller som ser bra ut eller har en fet livsstil og gjør alt de kan for å «bli den» personen. Det lyser tvert gjennom og for min del blir det svært lite givende å følge. Jeg mener ikke å snakke noen ned, alle er forskjellig og liker forskjellige ting. Men når alle poster det samme, la oss si en Starbucks-kopp, så blir det litt kjedelig. Da synes jeg det er mer gøy å følge personer som brenner for noe eller gjøre noe annerledes, sier Sandberg.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

– Dette er vel aldri et lett spørsmål? Hehe. Jeg startet ganske tidlig med dette og før Instagram ble «oppdaget og poppis». Jeg har brukt uendelig mye tid på å bygge opp «merkevaren Maria Sandberg» i tillegg til full jobb og barn – etter at det tok av i 2013. Det har vært lite søvn de siste årene – men nå er jeg ovenpå og kan leve «normalt». Jeg føler at jeg har vært ærlig og genuin, med mål om å bare være meg, drive på med mine sporter og inspirere andre til å tørre mer. Jeg har aldri noensinne kjøpt eller tenkt på å kjøpe følgere.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

Anders Gran Sjurseth (26), Oslo (@anders_gran)

Har vært aktiv siden 2014 og har over 276.000 følgere.

Bergenseren Anders bor i Oslo og jobber som modell. Han forteller at han jobber så mye han kan, og at det innebærer en del reising. Om den populære Instagram-kontoen sier han følgende:

– Jeg startet i en periode da det var relativt nytt å kombinere mote og tatoveringer, noe folk åpenbart likte. I tillegg var jeg sammen med en blogger, som gjerne postet bilder av meg i ny og ne. Jeg tror det er en kombinasjon av dette som gjorde at jeg har fått en del følgere etter hvert, sier 26-åringen.

Han forklarer at han bruker billeddelingstjenesten for å legge ut ting han selv synes er kult.

– Det er noe jeg synes bør være utgangspunktet i alt, på en måte. Uansett hva det måtte gjelde, sier han.

Han redigerer ingen av bildene han legger ut, og bruker kun mobilen når han fotograferer.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

–  Det synes jeg ikke jeg er i det hele tatt, men kjempe koselig om folk synes det – det mener jeg.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

Stian Jensen (31), Åsane (@halvmetern)

Har vært aktiv på Instagram siden 2012 og har i overkant av 12.500 følgere.

Fotografen Stian beskriver seg selv som en utadvendt mann som elsker å gå på fjellet for å ta bilder. Men han liker også å reise så mye som mulig, både for å oppleve ting og se fantastiske plasser og landskap som han kan ta bilder av.

– Instagram begynte å «ta av» for meg den gangen beautiful destinations videre delte et av mine bilder. Neste morgen våknet jeg med et par tusen nye følgere over natten, og flere andre store Instagram-kontoer fortsatte å dele bilder jeg har tatt, forteller Jensen.

Bildene behandler han i Photoshop eller Lightroom før han publiserer de.

Selv følger fotografen andre Instagram-brukere som tar bilder av landskap og på reise.

– Hvis man skal bli god på Instagram bør man skulle seg litt ut. Gjerne ha bilder av god kvalitet. Bilder som er tatt i godt lys eller på en unik plass. Ting som gjør at det vekker oppmerksomhet til brukerne der ute.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

– Jeg bør bli Norges beste på Instagram fordi jeg poster unike bilder av landskap og elsker være bak kamera med sekken på ryggen på toppen av et fjell. Instagram er en stor del av hverdagen min, sier Jensen.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

Atle Rasmussen (55), Askøy (@atleihagen)

Har vært aktiv siden våren 2014 og har over 8600 følgere.

55-åringen er lærer på Laksevåg videregående skole, er gift og har to jenter i 20-årene.

I begynnelsen delta han blomsterbilder fra hagen, og det var i 2016 at han begynte å få en økning i antall følgere og få flere likes på bildene sine.

– Man når ut til mange og at man opplever at bildene gleder folk. Og med mange likes, så er jo det en respons på det arbeidet som man gjør. Som jeg sier, så anser jeg meg selv for en læregutt bak kameraet. Ja, så skaper det også en interesse rundt bildene mine, men ingen aktiv markedsføring. Tags er viktig og man bør skifte dem ut, noe som jeg kunne blitt bedre på, for jeg kopierer dem stort sett fra bilde til bilde. Reposting på sider er viktig, det gir flere følgere, forteller Rasmussen.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

– Med så mange flinke personer som deler arbeidet sitt på IG, da er det et spørsmål om nesten er umulig å svare uten å virke «høy på seg selv», sier han og fortsetter:

– Jeg opplever det slik at jeg har klart å fremsnakke hjembyen min gjennom Instagram, gitt folk bilder av Bergen som har blitt likt. Visit-Bergen har delt mange av dem på fb-siden sin. Jeg har arbeidet med å finne nye vinkler på motiver, tatt mengder med søledambilder som er blitt godt likt. Kanskje måten jeg har fått vist frem Bergen gjennom bildene og vist hvor glad jeg er i Byen min. Kanskje det er et svar på dette. Altså hvordan uttrykket mitt er og måten jeg formidler inntrykkene mine av Bergen gjennom bildene? svarer 55-åringen.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

 

Stian van der Meeren (28), Møhlenpris (@stian.van.der.meeren)

Har vært aktiv på Instagram siden 2014 og har over 4.700 følgere.

– Jeg er veldig glad i å reise, og utforske nye steder og ting, og da helst alene. Jeg er lidenskapelig opptatt av fotografi, og tar en del bilder på når jeg ikke er på jobb, forteller 28-åringen, som til vanlig er butikksjef for Carlings på Vestkanten.

Han bruker Instagram til å dele bilder fra de mange fototurene han er på.

– Det er en fantastisk plattform for fremme arbeidet sitt, og også kunne dele gode ord, tips og råd. Bruker Instagram så å si hver dag, og prøver å få ut ett nytt bilde hver dag for å holde interessen oppe, sier van der Meeren.

Han følger selv fotografer og andre som er gode på Photoshop.

– Jeg synes det er viktig å følge folk som inspirerer deg, og som får deg til å føle deg bedre med det du gjør, forteller han.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

Jeg føler det er min tur til å vinne noe nå. Jeg er aktiv på Instagram, engasjerer meg med andre, fremsnakker folk fremfor å baksnakke, gir tips til de som ønsker hjelp, og jeg ønsker å bli en influenser innen fotografi en gang i fremtiden og dette ville hjulpet meg ganske mye på vei, sier 28-åringen.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

 

Lars Korvald (29), Bergen (@larskorvald)

Har vært aktiv i 2–3 år og har over 18.200 følgere.

Jeg elsker å dele gleden av å benytte seg av norsk natur. Enten via foto eller video. Bruker så mye tid som mulig i naturen, sier Korvald.

Siden han begynte å dele bildene sine på Instagram, har det gått jevnt og trutt i antall følgere, likes og kommentarer forteller han.

– Jeg synes Instagram er en veldig fin plattform å vise frem hvor utrolig fint Norge er, det er også en fin måte å knytte nye bekjentskap med folk som er opptatt av det samme som deg.

29-åringen følger stort sett andre brukere som publiserer samme typer bilder som han og som kan inspirere han.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

Jeg er veldig opptatt av å ta vare på naturen, og ikke minst at vi kan inspirere hverandre til å besøke nye steder og nyte naturen sammen, sier Korvald.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

Ruben Soltvedt (26), Frekahug (@rubensoltvedt)

Har vært aktiv på Instagram i halvannet år og har nylig passert 9.000 følgere.

– Jeg bruker Instagram for å vise mine følgere vakre Norge, og hvilke turer man kan ta om det er tilkomst via bil, gå avstand eller på ski. Jeg ønsker å motivere andre til å komme seg ut, og i hovedsak vise hva Norge har å by på, forteller han.

Soltvedt har samboer og tre barn. De er ofte å se blant bildene hans:

– Jeg har også blitt mer og mer opptatt av å vise hvilken stor påvirkning og glede det har for ungene å reise ut på mikroeventyr sammen med foreldrene. Så jeg er blitt engasjert i å vise enkle steg for å få fine stunder ute for familier, og holder nå på med en nettside som består av blogginnlegg, video og produkter.

Han følger selv andre brukere som er aktiv i tur-, foto- og reisemiljøet.

– Jeg mener det er viktig å følge folk man kan se opp til. Min «mentor» er Chris Burkard, forteller 26-åringen.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

Jeg viser Norge på min måte, igjennom min optikk. Vi motiverer familier til å dra på tur. Og faktisk gir 110 % av meg selv til at jeg en dag kan jobbe innen dette.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

 

Veronica Søilen Gangstø (26), Arna (@lucathesheltie)

Har vært aktiv på Instagram siden november 2015 og har over 41.800 følgere.

– Jeg er en kreativ sjel og har alltid likt å tegne og male, men på folkehøgskolen i 2012 fikk jeg øynene opp for foto. Det gikk likevel tre år før jeg fikk kjøpt meg et bedre kamera og aktivt begynte å ta bilder, forteller Gangstø.

En flunkende nytt kamera fikk hun bare noen uker før de hentet hjem en Shetland Sheepdog-valp, som fikk navnet Luca. Det var da hun opprettet Instagram-profilen.

– Jeg lærte å ta bilder av å fotografere Luca, det var gjennom han og Instagram jeg fant ut jeg ville bli fotograf, forteller 26-åringen.

Hun forteller at kontoen har vokst gradvis i antall følgere.

– Jeg husker jeg fikk over 2000 nye følgere på 24 timer, det var helt sykt.

Hun publiserer bilder av hunden daglig, noen ganger to bilder for dagen.

Gangstø følger selv flere dyrekontoer, men også andre fotografer og feature-sider.

– Jeg liker kontoer som har særpreg, som skiller seg litt ut. Spesielt når de har et farge eller redigerings tema gjennom feeden sin, noe jeg ikke helt har funnet ut av selv. I dag er det så utrolig mange som bruker Instagram, så for meg er det viktig å finne dem som gir det lille ekstra, forteller hun.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

– Jeg føler jeg bør bli Norges beste på Instagram fordi jeg elsker det jeg holder på med, det er så gøy å dele bilder og skape en dialog med mennesker fra forskjellige deler av verden. Jeg er engasjert i det jeg driver med og jeg føler det vises. Jeg liker å være en inspirasjon for andre, slik andre er en inspirasjon for meg.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

 

Ingvild Aksnes Rebnord (47), Bergen (@oyeblikk)

Har vært aktiv på Instagram i rundt fem år og har over 18.600 følgere.

– Jeg har alltid likt å skape ting, og har siden jeg var liten stadig fordypet meg i kreative prosjekter. Jeg har også alltid vært en «tusler», som liker å gå sakte rundt omkring og observere omgivelsene rundt meg. Tusling i skogen står høyt på favorittlisten, forteller Rebnord, som er utdannet musikkpedagog.

Hun forteller at hun bruker Instagram som et pusterom fra hverdagens støy.

– Det var dette som tiltalte meg helt fra starten; at mange på Instagram har mer fokus på bildene, og ikke ord. Jeg er en person som ofte har veldig mye i hodet samtidig, og den roen jeg fikk av å fokusere kun på egne og andres bilder, var befriende, sier 47-åringen.

Musikkpedagogen forteller at det var Instagram som gjorde henne hektet på fotografering, og det er på bildedelingstjenesten at hun har skapt sitt lille univers.

– I min gåtefulle skog bor det både store og bitte små mennesker. Og mye små-surrealistisk kan skje. De små menneskene bor gjerne i et hus i en trestamme eller under en rot, forteller hun.

Selv følger Rebnord bruker som er opptatt av stemninger, tilstedeværelse og de små tingene i hverdagen og flere som driver med fotomontasje, slik som henne.

– Det er veldig inspirerende. Her er det bare fantasien som setter grensene!

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

10. Om ikke «best», så tenker jeg at bildene mine er ulik mye annet på Instagram. Jeg håper at bildene mine kan glede folk, og skape ro og tilstedeværelse. Klarer jeg å forbause, blir jeg ekstra glad!

Saken fortsetter under Instagram-bildet.

 

Daniel Grindeland (24), Bergen (@daniel.grindeland)

Har vært aktiv på Instagram siden 2012 og har over 19.600 følgere.

Grindeland jobber fulltid som danser og pendler mellom hjembyen og Oslo, fordi han er aktuell i Flashdance som går på Chateau Neuf i hovedstaden.

Instagram-profilen hans begynte å «ta av» etter at han deltok i både Norske Talenter i 2014 og i TV 2-programmet Mitt Dansecrew. Men også i sommer merket han et hopp i antall følgere:

– Enrique Iglesias med 13.4 millioner følgere repostet en video jeg lagde i sommer, det ble rundt 1000 nye følgere på et døgn, forteller 24-åringen.

Han mener Instagram er en genial måte å dele hva han gjør, se hva venner gjør og en plattform for å knytte kontakter.

– Jeg har også brukt mye tid på Instagram til å markedsføre meg selv som danser og det har fungert veldig bra, sier han.

Han følger venner, reise- og breake-kanaler, forteller han.

– Jeg følger også mennesker som er ute etter å pushe grenser og som lager annerledes innhold.

– Hvorfor bør du bli Norges beste på Instagram?

Det er et veldig godt spørsmål jeg ikke har noe klart svar på. Men en ting kan jeg si sikkert og det er at det er ingen andre som har en lik Instagram-feed som jeg har, sier Grindeland.

Saken fortsetter under Instagram-bildet.