Inviterte 650 til<br/>hemmelig fest

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Her ville studentene samles.

DEL

To menn har invitert 650 personer til undergrunnsfest i et nedlagt fabrikklokale. – Det er galskap å slippe folk inn her, sier huseier.

  • Nyheter

Både huseier og Bergen brannvesen reagerer på at to unge menn planlegger undergrunnsfest i Damsgårdsveien 62. I begynnelsen av august tok de kontakt med Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB) med ønske om å bruke det gamle Blikktrykkeriet til «DJ Performance».

Det fremgikk ingen videre beskrivelse av hva de ønsket å bruke bygget til, men de presiserer at de vil ta seg av risiko- og sårbarhetsanalyse og «sikringstiltak».

Rundt en uke senere inviterer de over 650 personer til undergrunnsfest i de slitte fabrikklokalene. «Dette er en privat fest og du er ansvarlig for deg selv og dine handlinger. Ta med MENGDER alkohol og kle deg som dagen derpå», skriver de.

Det kommer også frem at de tar hundre kroner i inngangspenger. I går hadde over 60 personer meldt seg på festen.

HAR TATT GREP

Festen i Blikktrykkeriet var ikke kjent for BOB før i går.

– Vi har fått en forespørsel og svart at vi noen ganger leier ut bygget i forbindelse med reklame- og videoinnspilling. Vi presiserte at bygget ikke egner seg for arrangementer, sier administrerende direktør Terje W. Gilje.

Etter at BOB ble kjent med hvordan de to mennene nå markedsfører et arrangement på Facebook, har de bedt mennene om å gjøre rede for seg. De har foreløpig ikke fått svar.

– Det vi har sagt ja til er langt fra det vi ser de inviterer til her. Det er helt uakseptabelt å ha fest der. Det er galskap å ta folk inn i bygget. Vi kommer til å si kontant nei. De behøver ikke engang spørre brannvesenet. Det er ikke rømningsveier til så mange, sier Gilje.

VIL HA DOKUMENTASJON

Også Bjørn Næss, konstituert leder for brannforebyggende avdeling, reagerer.

– Om arrangementet skal gjennomføres har de plikt til å melde fra om det til Bergen brannvesen. Da vil vi be om å se dokumentasjon på at alt er i orden. Det kan gå galt hvis man ikke tenker brannsikkerhet og er bevisst på hva man gjør, sier han.

– KUN EN PRIVAT FEST

– Det er jo kjempefine lokaler å spille musikk i, og de blir jo ikke brukt til noe, sier 22-åringen som er en av arrangørene for det han kaller «en privat fest med hundre personer». Denne skal i følge ham bare være for visse studenter og venner av dem, og han bedyrer at de planlegger vakter som sikkerhetstiltak. Ifølge 22-åringen vil de holde fest der fordi de er kreative og spontane og ville benytte seg «en unik sjanse».

– Dialogen med BOB er god, det var bare det at de ikke visste hva «DJ Performance» er. Så fort vi får tillatelser, vil vi gå videre med arrangementet. Hvis vi ikke får det, avlyser vi, sier han, og medgir at de kunne anskaffet disse før 600 personer ble invitert.

– Ja, vi kommer litt til kort der, sier arrangøren, men presiserer at invitasjonen var laget for å sjekke interessen for et slikt arrangement.

– Og da inviterer vi jo mange, for om ingen hadde sagt seg interessert, hadde vi ikke gått videre med å arrangere det.

Samme kveld som BA.no kontaktet arrangøren ble følgende melding blitt lagt ut:

«Vi forbeholder oss retten til avlysning og refusjon. For å se an interessen har vi valgt å opprette en event. Oppholdstillatelse fra grunneier kan innvilges, dersom meldeplikt/tillatelse fra politi og brannvesen blir gitt. Vi er i god dialog med grunneier og arbeidet med tillatelser er igangsatt.»

Artikkeltags