Gå til sidens hovedinnhold

Jamie Oliver hyller ost fra Samnanger

Artikkelen er over 7 år gammel

– Jeg tror neppe han er typen som viser «tommelen opp» for hva som helst. Det må nesten bety at han likte det han fikk smake, sier Bente Getz.

På det lille småbruket ved Kvitingen i Samnanger sitter Bente Getz med et dryppende ferskt bilde av en verdens mest kjente TV-kokker, Jamie Oliver - med et stort stykke ost i ene hånden.

– Det er et stykke av Sverre «Min gode nabo», han tydeligvis har fått smaken på.

OFTE JOURNALIST-BESØK

Osteprodusenten med åtte sauer og tre kyr får rett som det er besøk av journalister med sans for det litt spesielle og kuriøse.

– I forbindelse med et bergensbesøk forrige uke, tok en engelsk journalist turen innover her. Journalisten med eget TV-program, «Hærlige London», skriver dessuten matartikler - og da hun fortalte hun dagen etter skulle være sammen med Jamie Oliver i London, sendte jeg like godt med en skikkelig smaksprøve og en liten hilsen fra «a huge fan».

Og responsen lot ikke vente på seg. Oliver var ikke sen om å kvittere med både bilde og takk.

SPANSK TV-TEAM

–Ostetypen Sverre «Min gode nabo» minner nok litt om engelsk cheddar. Kanskje det gjorde utslaget, sier Bente Getz, som bruker sauemelken i osteproduksjonen.

–Akkurat nå er et spansk TV-team på besøk. Programmet de skal lage, tar for seg gårdsdrift på ulike plasser i verden som Spania, Colombia - og Samnanger.

Kommentarer til denne saken