– Jeg ante ikke hvem han var

Høyres Peter Christian Frølich sier han gjerne vil snakke med De Grønnes Øystein Bønes etter mandagens «bombedrama». (Arkivfoto)

Høyres Peter Christian Frølich sier han gjerne vil snakke med De Grønnes Øystein Bønes etter mandagens «bombedrama». (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Peter Christian Frølich sier han vil ta kontakt med politikerkollegaen som «truet» ham.

DEL

Gamle Rådhus ble i går evakuert etter en bombetrussel, som i ettertid viste seg å være en dårlig, misforstått spøk.

Personen som kom med trusselen, var Øystein Bønes, som er vararepresentant for De Grønne i bystyret. I dagens BT legger Bønes seg helt flat og beklager overfor alle involverte.

– JEG HAR GÅTT I SKJUL

Tirsdag ønsker ikke Bønes å snakke med BA.no. I en sms skriver han blant annet:

– Det er ganske presist det som står i BT. Har ingen innvendinger mot dem. Avviser også all annen presse, og har gått i skjul nå. Ingen får noe mer nå.

– SEKK FYLT MED SPRENGSTOFF

Det var Høyres Peter Christian Frølich som slo alarm etter at han hadde et merkelig møte med Bønes på toalettet. Bønes har følgende versjon av det som skjedde:

– Det var rett før møtet skulle begynne etter pausen, og jeg sa noe til ham om at det var kort tid igjen til møtet. Han spurte hva jeg hadde i sekken. Jeg sa at jeg hadde budsjettdokumenter og papirer, og at resten av sekken var fylt med sprengstoff. Jeg sa det med et smil. Det var ment som en spøk, sier Bønes ifølge bt.no.

– IKKE FNUGG AV TVIL

Dagen etter «bombedramaet» sier Frølich at han ville reagert på samme måte om noe lignende skjedde igjen.

– Absolutt. Det er ikke fnugg av tvil. Det var det eneste fornuftige å gjøre, og alle jeg har snakket med, er fullstendig enige.

Frølich sier samtidig at han ønsker å snakke ut om det som skjedde.

– Jeg har stor medfølelse og sympati med ham. Når situasjonen har roet seg, tar jeg gjerne en prat med ham.

– Kommer du til å ta kontakt med Bønes?

– Ja, jeg skal gjøre det når situasjonen har roet seg. For å ta en oppklarende prat.

– FEILSITERT

I går verserte det ulike versjoner av hva som ble sagt mellom Bønes og Frølich inne på toalettet. Bt.no siterte Frølich på at Bønes skal ha kommet med følgende, nokså utvetydige, drapstrussel: «Du har ikke lenge igjen å leve. Jeg har sekken full av sprengstoff». (Bt.no har senere endret dette sitatet.)

Utsagnet skal ha blitt formidlet av varaordfører Tor Woldseth (Frp). Frølich avviste i går overfor BA.no at dette sitatet var korrekt. I dag sier også Woldseth til BA.no at han må ha blitt feilsitert.

Frølich mener uansett at dette ikke er vesentlig.

VISSTE IKKE HVEM HAN VAR

– Ingen kan betvile at Bønes sa han hadde en sekk full av sprengstoff. Det har han selv innrømmet og beklaget på det sterkeste. Det er selvfølgelig mulig å både høre og huske detaljer feil, men akkurat det var ikke til å misforstå, sier Frølich.

– Men det er nesten umulig å skjønne hvordan en slik misforståelse kan oppstå mellom to politikerkolleger?

– Nei, det er slett ikke umulig. Og det var heller ingen misforståelse. Det står et fremmed menneske der som oppfører seg merkelig, og sier at sekken hans er full av sprengstoff. Ingen bør la være å reagere på det, sier Frølich, som opplyser at verken han eller andre han snakket med ante at Bønes er vararepresentant i bystyret.

Artikkeltags