Gå til sidens hovedinnhold

Jente (17) savnet

Artikkelen er over 7 år gammel

Hordaland politidistrikts operasjonssentral meldte mandag morgen at en 17-åring er forsvunnet.

Klokken 17 opplyser politiet at jenten ennå ikke er funnet. Det pågår omfattende søk med mannskaper fra blant annet Røde kors, Sivilforsvaret og Norske redningshunder.

Politiet har avsluttet søket på Grimseid, hvor det ikke er blitt gjort noen funn.

– Søket fortsetter utover kvelden er i Rådals-området, og vi går fra dør til dør og undersøker hager og bakhager i jentens nærområde, sier etterforskningsleder Per Størksen ved Bergen sør politistasjon like før klokken 18.

Han oppfordrer beboere i Rådalen til å sjekke hager, kjellere og garasjer.

– Søket vil fortsette for fullt utover kvelden, sier Størksen.

Politiet opplyser at de ikke vil gå ut med bilde av jenten eller navn mandag kveld.

STORE LETEMANNSKAPER

Klokken 1445 sier politiets innsatsleder på stedet at de vil endre letemetoden. BA får opplyst at over 200 mannskaper er med på letingen etter den savnede 17-åringen.

Hun er savnet fra hjemmet sitt i Fana, rundt to mil sør for Bergen sentrum.

  • Tips til politiet på telefon 02800.

– Hun har vært borte siden klokken 2000 søndag kveld. Da forsvant hun fra hjemmet sitt. Ingen venner eller bekjente har vært i kontakt med henne, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt til BA.

– Vi er nå 120 stykker som søker etter henne, sier politiets innsatsleder på stedet, Bjørn Atle Austevoll, til BA klokken 1200.

Helikopter ble mandag formiddag satt inn igjen i søket.

Charlotte Oldervoll (17), en venninne av den savnede jenten, sier til BA ved 1230-tiden at de er 200 venner, familie og bekjente som søker over alt i Fana-området; Siljustøl, Grimseid, Sandsli og Hordnesskogen.

BESKRIVELSE:

17-åringen beskrives som slank og med brunt hår og brune øyne.

Hun var iført dongeribukse og blå jakke med skinn da hun forsvant.

Politihunder, hunder fra Norske redningshunder, Røde Kors og Sea King leter i området mellom Hjellestad-Grimseid-Blomsterdalen-Hordnesskogen.

Ved 0900-tiden mandag ble også sivilforsvaret kalt inn i søket.

– Vi har rundt 40 personer, tjenestepliktige befal og mannskaper, på vei ut for å bistå politiet i leteaksjonen. Vi vil støtte politiet i søket, sier sivilforsvarssjef Anne-Margrete Bollmann til BA.

PÅGÅTT SIDEN MIDNATT

Søket etter jenten har pågått siden midnatt.

– Vi har ute alt tilgjengelig mannskap. Vi søker i området der de siste observasjonene av henne ble gjort, sier etterforskningleder Per Størksen til BA.

Dette gjelder blant annet 17-åringens mobiltelefon, som har befunnet seg i området ved Stavollen, der letemannskapene har base ved 0930-tiden mandag.

– Nå prøver vi alt. Vi har lagt alt annet til side, sier Størksen ved Bergen sør politistasjon.

– Politiet er svært bekymret for henne. Vi ber om at folk har øynene med seg, sier Eidsnes på operasjonssentralen.

SØKT I HELE NATT

Politiet har søkt resultatløst gjennom natten fra en base ved gamle Skeie skole i Blomsterdalen.

Sivilforsvaret forteller til BA at de ble varslet cirka klokken 0740 mandag morgen, og anmodet om bistand fra operasjonssentralen ved Hordaland politidistrikt. Sivilforsvaret varslet fire avdelinger, og cirka 40 mannskaper har bekreftet oppmøte. Oppmøtested er også for dem Stavollen idrettsanlegg på Stend.

– Vi har et siste mobilspor ved Grimseidvatnet. Der blir det nå et søk med dykkere. Vi konsentrerer oss om dette om dette området, sier innsatsleder Bjørn Atle Austevoll til BA klokken 0950.

Hvis ikke dette lykkes vil man lete i Steinsviksvegen, der de siste sikre observasjonene av 17-åring er gjort.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge er også koblet inn i søket.

– Det er politiet som koordinerer, men vi er koblet inn i denne sakne nå. Vi bistår med helikopter og mobilsporing, sier redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen til BA.

HAR FÅTT MANGE TIPS

Ved 1300-tiden sier etterforskningleder Per Størksen til BA at de jobber for fullt med saken.

– Det er ganske mange som er ute og leter nå. Vi har snakket med vitner og familie til samtaler her i dag. Vi er i en fase hvor vi har et søk, og det kommer vi til å fortsette med utover kvelden, natten og morgendagen. I tillegg har vi den taktiske etterforskningen, der vi snakker med de rundt henne, for å finne ut hva som kan ha skjedd, sier han til BA.

– Har dere fått tips i saken?

– Vi har fått mange tips. Det er de som mener å ha sett henne, men det er ikke uvanlig med slike henvendelser. Vi analyserer alle tipsene forløpende, sier Størksen.

VIL ENDRE LETEMETODEN

Ved 1440-tiden snakket BA med innsatsleder Austevoll igjen. Han sier de er i ferd med å endre letemetoden.

– Vi holder trykket oppe. Vi er i ferd med å søke ferdig rundt Grimseidvatnet. Etterpå kommer vi til å konsentrere oss om der hun sist er sett, altså bopælen. Etter hvert vil vi flytte fokus dit. Da begynner vi å gå dør for dør. Det er den ABC'en vi bruker, sier Austevoll til BA.

I området ved Grimseidvatnet, der 17-åringens mobiltelefon ble registrert ved 0100-tiden natt til mandag, har de gått rundt i grupper på ti og ti mannskaper.

– Vi har lett så godt vi kan. Det er for ulendt terreng til å gå manngard. Vi har også båt på vannet og søker i strandsonen. Og vi har lett med helikopter fra luftambulansen, men det er mye trær og vanskelig terreng.

– Denne mobilsporingen, hvor sikker er den. Er det slik at 17-åringen eller mobilen hennes ha vært ved Grimseidvatnet klokken 0100?

– Vi vet ikke hvor sikre den peilingen er. Telenor hjelper oss, men det er vanskelig å si hvor eksakt den er. Vi kan ikke binde oss helt opp til den, sier Austevoll.

Ved 1430-tiden mandag teller hjelpemannskapene over 120 mann. I tillegg er veldig mange sivile med.

– De har henvendt seg til oss og tatt egne initiativ, sier Austevoll.

Leteaksjonen fortsetter utover ettermiddagen og kvelden.

– Vi kjører på og satser på å finne henne, sier innsatslederen.

TIPS OSSE-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044