Jentekorpsene får være med

Artikkelen er over 13 år gammel

20. mai får Turid Engen i Lungegaarden og de andre buekorpsjentene får for første gang vise seg frem på lik linje med guttene.

DEL

Siden 1974 har buekorpsenes dag blitt arrangert hvert fjerde år. Denne dagen samles alle buekorpsene med gamlekarer og gamle faner for å hedre sin 150 år gamle tradisjon.

Gamlekarene samles ute ved Murhvelvingen med gamle faner og trommer, mens de aktive buekorpsene samles ved byens fire hjørner, for så å treffe gamlekarene inne i sentrum for avmarsj til Møhlenpris ballplass.

Våren 2006, skal for aller første gang jentene få delta på denne tradisjonsrike dagen. Det har nemlig sjefsrådet for buekorpsene bestemt.

- ER DET IKKE FLOTT?

– Er ikke det flott, da? Vi har tatt avgjørelsen etter avstemming, sier leder av rådet og Chef for Dræggens buekorps, Kenneth Faye Syversen til BA.

– Var det enstemmig?

– Jeg kan si så mye at det ikke var verken krangling eller ampert. Om det var enstemmig, eller hvor mange som stemte hva, kan jeg ikke si noe om. Men det gikk altså fint for seg, sier Faye Syversen.

Sjefsrådet er ikke et formelt overordnet organ for buekorpsene, men et råd bestående av alle buekorpslederne. Han innrømmer at han selv stemte for jentene.

– Dræggen er positive til jentebuekorps, og jeg er sjefen der. Så da vet du vel hva jeg stemte.

2,5 JENTEBUEKORPS

Per i dag er det to jentebuekrops, nemlig Vågens Bataljon og Lungegaardens Buekorps. Blandingskorpset Løvstakken Jægerkorps skal også få være med på arrangementet.

Når de nå får være med på buekorpsenes største samling, ser ikke Faye Syversen bort fra at det kan føre til økt rekruttering blant jentene.

– Det hadde vært flott med flere korps på jentesiden. Da får de flere å konkurrere med, sier han.

1. kompanisjef i Lungegaarden, Turid Engen, ville ikke kommentere saken før den var tatt opp i rådet deres i dag. Det samme gjaldt sjef Cecilie Røed Jakobsen.

Lise Charlotte Hetland i blandingskorpset på Løvstakken synes det var på høy tid.

– Det har vært en lang kamp, så det var på tide at vi fikk være med. Men det blir spennende å se hvordan det blir!

Artikkeltags