Gå til sidens hovedinnhold

Jernbanestasjonen var uten strøm

Artikkelen er over 3 år gammel

Bergensbanen var stengt mellom Arna og Bergen.

SISTE: Bergensbanen er åpen igjen.

Elektrikere jobbet med kjøreledningen inne på stasjonsområdet etter meldinger om gnister og røyk fra en kjøreledning onsdag.

Bergen brannvesen rykket ut like etter klokken 1400 onsdag etter å ha fått flere telefoner fra vitner inne på Bergen jernbanestasjon.

– De meldte om at det kom gnister og røyk fra noen isolatorer på en kjøreledning. Vi rykket ut for kontroll, og har returnert. Det er ingen brann, og Bane Nor sine elektrikere jobber nå med å undersøke saken, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Helge Lund, til BA.

– Vi vet enda ikke hvor lenge dette skal vare. Vi jobber nå med å orientere oss om noen tog nå står på grunn av dette, sier Åge-Christoffer Lundeby, pressesjef i NSB i 1420-tiden.

Forsinkelser og innstillinger

Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger, og NSB jobber med å organisere alternativ transport.

Bane Nor opplyser at Bergensbanen er stengt mellom Bergen og Arna på grunn av strømproblemene.

– Vi kjenner ikke bakgrunnen for hendelsen, men det vi vet er at det er brent av noen isolatorer som er tilknyttet anlegget som forsyner togene med kjørestrøm. Det betyr at vi nå ikke har strøm mellom Bergen og Arna, og det er rimelig å anta at dette kommer til å bli relativt langvarig, sier medievakt i Bane Nor, Harry Korslund, til BA ved 1500-tiden.

Berørte tog er lokaltoget mellom Bergen og Myrdal og regiontoget mellom Oslo S og Bergen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Vil ta mange timer

Mannskapene som skal utbedre skaden jobbet i Fagernestunnelen, og er nå på vei mot Bergen.

– Det vil fort gå to timer før de er fremme og kan begynne på jobben. Før de har kartlagt skaden, kan vi ikke si noe om hvor lang tid det vil ta å utbedre den, sier Korslund.

Strømbruddet vil føre til til dels store forsinkelser og en lang rekke innstillinger, opplyser Bane Nor.

– Dette berører både lokaltog og fjerntog, alle tog som kommer østfra vil snu i Arna og kjøre østover igjen så langt de skal. Det blir alternativ transport til og fra Arna, sier Korslund.

Saken oppdateres.

Kommentarer til denne saken