Familiens juleutfordring tar av på Facebook

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi er så takknemlige for alle som har delt og laget sin egen julehilsen, sier Karine Heggholmen.

DEL

Da familien Heggholmen fra Askøy bestemte seg for å lage en julehilsen på Facebook, hadde de ikke sett for seg den responsen de fikk. 

  • Se videoen til høyre (øverst hvis du leser BA på mobil)

– Nei, nå er det over 5.000 personer som har sett den. Det pleier ikke være så mange som ser videoene jeg legger ut på Facebook, så dette hadde jeg ikke sett for meg, sier Karine Heggholmen.

Ville gjøre noe ekstra

Familien på tre deltar alle i videoen. Karine selv i midten, flankert av mannen Bård-Inge og datteren Guro.

Les også: – Man skal dra på skikkelig med julekortet (BA+)

– Vi tenkte vi skulle gjøre det litt morsomt og uhøytidelig, og presentasjonsformen med plakater er jo velkjent. Vi tenkte vi kunne lage en video på den måten, sier Karine.

– Så satt vi der og tenkte: Er det noe mer vi kan gjøre med dette? Videoen ville jo få litt oppmerksomhet, i hvertfall blant våre venner. Da tenkte vi at vi kunne gjøre noe for noen her vi sitter med skrelte poteter og pinnekjøtt, sier hun.

Karine, Bård-Inge og Guro Heggholmen har laget juleutfordring.

Karine, Bård-Inge og Guro Heggholmen har laget juleutfordring. Foto:

Tatt av

De bestemte seg for å lage en utfordring, hvor de oppfordret andre til å legge ut julehilsen, og gi 100 kroner til arbeidet i Aleppo i Syria.

Videoen er sett 5.400 ganger, delt 45 ganger og har 55 kommentarer klokken 13 julaften.

Teksten til videoen er: Juleutfordring: Post en julehilsen på facebook (bilde eller video) VIPPS 100 kr. til 2272 ( Røde Kors / Aleppo)
Utfordre 3 venner til å gjøre det samme. Vi setter stor pris på hvis våre venner vil hjelpe oss å spre denne utfordringen videre.

– Vi har fått utrolig mye fin respons, og jeg synes det er veldig fint å se det selv. Det er også fint å vise datteren vår at det er mange forskjellige måter å hjelpe på fra vår egen stue, sier Karine.

Artikkeltags