Kalte Stoltenberg for lommemannen

Statsminister Jens Stoltenberg.

Statsminister Jens Stoltenberg. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Frps Mette Hanekamhaug sammenlignet statsminister Jens Stoltenberg med Lommemannen under en skoledebatt.

DEL

Mette Hanekamhaug, Frps 3.-kandidat fra Møre og Romsdal, kom med den drøye sammenligningen under en skoledebatt foran 400 elever i Fræna på tirsdag.

VILLE IKKE BEKLAGE: – Jeg sa vel at Jens Stoltenberg har hendene så dypt i lommebøkene til folk at han kan kalles Lommemannen, sier Hanekamhaug til Romsdals Budstikke onsdag.

På meningsmålingene de siste månedene har Mette Hanekamhaug vært på god vei til å sikre seg plass på Stortinget. Med de siste meningsmålingene, med nedgang for Frp i Møre og Romsdal, er dette et mandat det nå er stor spenning om, skriver NRK.

Politikeren vil ikke beklage sammenligningen overfor Romsdals Budstikke på onsdag:

– Nei, man får stå for det man sier, uansett hva man måtte mene om det i etterkant, sier Hanekamhaug. Hun mener imidlertid at det er mange som slenger adskillig mer med leppen enn hva hun har gjort i skoledebattene så langt

– MORSOM: – I skoledebatter slenger man kanskje litt ekstra med leppen, og av og til er grensen hårfin mellom det å være morsom og det å komme med veldig negative personkarakteristikker, sier hun.

Torsdag formiddag la Hanekamhaug seg likevel flat og beklaget uttalelsen overfor NRK.

– Jeg legger meg helt flat, og beklager på det sterkeste at jeg ble for revet med av stemningen, sier Mette Hanekamhaug (Frp) etter lommemannen-uttalelsen.

Artikkeltags