Kalte utbyggerne arrogante

Slik blir utsikten fra Troldhaugen når byggene er ferdig.

Slik blir utsikten fra Troldhaugen når byggene er ferdig.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

... men gikk inn for Skjoldnes-planen.

DEL

I ettermiddag gikk byrådspartiene inn for å vedta de omstridte boligplanene til Christian Foss & Co på Skjoldnes. Ap ville verken stemme for eller mot, men heller til for – de venter til bystyremøtet i juni for formell avgjørelse.

Årsaken var at byrådet leverte et svar på spørsmål om faktisk etasjehøyde i prosjektet en time før møtet startet.

LAVERE BYGG

Debatten i forkant av komitémøtet var het, som BA.no omtalte tirsdag, og debatten i komiteen var over snittet den også.

Eiler Macody Lund kunne forklare at Frp var svært betenkte, men hadde fått inn to ekstrapunkter i planen som gjorde at de kunne godta den:

Byrådet må sørge for en plan som avlaster trafikksituasjonen på Nesttun, og de høyeste bygget foran Valhall sameie reduseres fra fem til tre etasjer.

– Det er ikke på grunn av utbyggernes arroganse overfor naboene at vi er med på å vedta planen, sa Lund i komitémøtet.

Lund påpekte også advokat Ståle Eeg Nielsen som har løst regnet ut at utbyggerne vil kunne tjene om lag 100 millioner kroner på utbyggingen.

Aps fraksjonsleder i komiteen Geir Dale mente slik språkbruk var unødvendig og uheldig, og minnet om at noen av naboene (Paul Christian Rieber og Bjart Nygaard) også er utbyggere i andre saker.

– Også de oppleves vel å tre planer og bygg nedover nakken på naboene sine når de er på den andre siden av bordet, sa Dale.

PÅ BEGGE SIDER

Han føyde til at Ståle Eeg Nielsen i omvendt rolle som advokat for utbyggere tidligere har argumentert overfor politikerne med at «det ikke er ulovlig å tjene penger i dette landet».

– Underlig retorikk, fastslo Dale.

Venstre og SV er mot fortettingsplanen hovedsakelig fordi kollektivtilbudet i området er for dårlig.

Komitémedlem, pensjonist og deltidsansatt bybanesjåfør Per Stiegler (Ap) kunne fortelle dem at det nå pleier å komme et kollektivtilbud der det bor folk. Byråd Filip Rygg opplyser om at nærmeste bybanestopp er én kilometer unna.

Dag Skansen, komitéleder, mener denne saken er en prøvestein på om bystyret virkelig har motet som skal til for å få gjennom fortettingspolitikken de har vedtatt.

– Dette er en av mange vanskelige saker vi får fremover, og det ville være et stort nederlag for bystyret om vi ikke greier å vedta slike, sa Skansen.

LETTET

På benkene bak politikerne satt utbyggerne Christian Foss, Tommy Gulbrandsøy og styreleder i utbyggingsselskapet Inge Støve.

Foss sier at han er glad for at flertallet er for planene, og at han håper Ap vil være med å vedta den når den skal opp i bystyret.

– Hva tenker du om at dere blir kalt arrogante?

– Det var vel ment som en gjengivelse av noe noen av naboene hadde sagt. Jeg mener at vi har hatt rimelig god dialog med de berørte parter, vi har kjørt langt ut over ordinær planprosess og også hatt ett eget informasjonsmøte med naboer om planene, svarer han.

Artikkeltags