Initiativtaker og ildsjel, Aina Heldal Bøe, var strålende fornøyd med lørdagens markering for de lengeværende asylbarna.

Hele 39 organisasjoner og partier hadde på forhånd signalisert sin støtte til markeringen på Torgallmenningen.

BRED OPPSLUTNING

Flere hundre hadde møtt opp for å blant annet høre en appellstafett hvor 16 ulike partier og organisasjoner holdt et miniinnlegg om asylbarnsaken.

– Så bred som dette har aldri tilslutningen vært før. Jeg er fantastisk fornøyd med både bredden og ikke minst med alle som møtte opp her i dag, sier Heldal Bøe til BA.

– Vi fortsetter kampen. Vi kan ikke spille russisk rulett med barna, sa APs Siw Anita Lien i sin appell.

De 16 som deltok i appellstafetten var Høyre, Redd Barna, AP, Den Norske Syriakomite, Venstre, LO i Bergen og omland, KrF, Utdanningsforbundet i Bergen, SV, Humanetisk Forbund, Rødt, Kvinnefronten, Miljøpartiet de Grønne, De Andre, SP og Postkom.

INNFLØKT SAK

Aina Heldal Bøe holdt innledningsvis i markeringen en litt annerledes appell, nemlig en som var skrevet for barn fordi sønnen hennes ofte har spurt henne hva det egentlig er hun snakker om når hun snakker asylbarnas sak.

– Å skrive en appell for barna er kanskje det vanskeligste jeg har gjort. Dette er en innfløkt sak, som det viktig at også barn kan forstå. At Nathan får bli, viser at det nytter å bry seg, og det må vi ikke slutte med. Kampen er slett ikke over, sier Heldal Bøe.

FØLER SEG HELDIG

Både Nathan selv og hans foreldre var til stede under markeringen på Torgallmenningen. Asfaw Eshete sier til BA at han er utrolig glad for bergensernes engasjement i saken om asylbarna.

– Jeg er veldig imponert over oppmøtet og alle som støtter denne saken. Jeg har nesten ikke ord. Vi føler oss utrolig heldige som bor i denne byen hvor menneskene virkelig bryr seg, sier han til BA.

Foruten appellstafetten, sang Marthe Valle, og domprost Jan Otto Myrseth holdt avslutningsappell.

– Det er helt feil å la barn betale regningen for de voksnes feil. Det er tøft og kjenne seg uønsket. Barna må ikke bli et middel for å oppnå et mål, sa han i sin sluttappell.

VEIEN VIDERE

Aina Heldal Bøe sier til BA at dagens markering gir henne styrke til å fortsette kampen for de lengeværende asylbarna. Regjeringens amnesti løser ikke utfordringen for de fleste av barna, derfor har Heldal Bøe hele tiden vært opptatt av at alle må få sakene sine prøvd på nytt.

– En engangsløsning er ikke god nok. Vi krever at hensynet til barnets beste skal veie tyngst, og vi kommer til å kjempe videre for at alle asylbarn skal få en ny og grundig evaluering. Jeg er glad for at selv om Nathan og andre vi har sett i media har fått løst sine saker, så engasjerer folk seg fortsatt. Vi må også hjelpe alle dem på asylmottak som ikke har sine egne støttegrupper, sier Heldal Bøe.