– Vi har ingen planer om å flytte, og kommer uansett ikke til å gjøre det frivillig, sier Anne-Kathrine Vabø.

Sammen med tre studentkolleger har hun flyttet inn i Sydneshaugen 10, et tomt hus som eies av Universitetet i Bergen.

– Vi har fått brev fra universitetsledelsen om at strømmen vil bli koblet ut i dag klokken 1500. Vi får holde varmen på andre måter, da, sier Vabø.

De fire studentene, som sier de representerer Boligaksjonen i Bergen, er lei av at universitetet lar en mengde hus stå tomme i sentrum. Samtidig finnes det 600 registrerte boligløse, mange av dem fattige studenter, i byen.

– Vil de fjerne oss, får de bære oss ut. Men det ville jo være absurd om UiB skulle kaste studenter ut fra sitt eget, tomme hus.

Hun ser ikke vekk fra at UiB-ledelsen velger å gå til politianmeldelse.

– De truer med det også, og vi er spente på hva som kommer til å skje. Det kan jo være at politiet kommer på trappen i dag? Undrer Vabø.

«Firerbanden» har laget utkast til sin egen boliglov: «Utleier har plikt til å leie ut en bolig som står ledig. Har utleier ikke leid ut innen 30 dager, kan hvem som helst flytte inn. Utleier plikter å holde boligen i stand».

Sydneshaugen 10 har vært brukt som lagerbygning for et annet byggeprosjekt. Planen er å rehabilitere bygningen, og gjøre den om til boligformål.