Gå til sidens hovedinnhold

Kan få bot for syv tagger

Artikkelen er over 10 år gammel

Mann hadde 200 spraybokser hjemme. Kan ikke knyttes til andre skadeverk enn de syv han har tilstått, mener politiet.

Ingen klare spor som tyder på at han står bak andre skadeverk enn de syv han har tilstått. Det mener politiet om mannen som hadde 200 spraybokser hjemme.

  • Nyheter

Mannen ble pågrepet i Marken for tre uker siden da han var i ferd med å tagge en Rema 1000-butikk.

Taggeren ble satt i varetekt mens politiet undersøkte leiligheten hans. Hjemme hos mannen fant politiet bilder av taggingene og 200 spraybokser.

Like etter pågripelsen knyttet politiet mannen opp mot de syv skadeverkene i Marken som han tilsto. Disse skal ha hatt signaturen «BA», som står for «Bad Attitude».

FORBLIR UOPPKLART

Personen som ble pågrepet i Marken er kjent for politiet i forbindelse med lignende saker. Etter ransakingen på adressen hans, varslet politiet at de kom til å sjekke mannen opp mot de to store taggesakene på Fløibanen og Bybanen i juni.

Nå har politiet undersøkt bildene og sprayboksene, men ifølge Fjellstad har politiet ikke funnet klare spor som tyder på at mannen står bak andre skadeverk.

– Han vil få en påtaleavgjørelse for skadeverket i Marken, sier Arne Fjellstad i Hordaland politidistrikt til BA.

Trolig vil mannen få erstatningskrav og bot.

Det betyr at de to store taggesakene fra i sommer fremdeles står uløste:

Det var i juni at hele den ene siden av en Fløibane-vogn var sprayet i rød, sølv, lilla og svart. En 24 år gammel mann ble pågrepet med røde hender like i nærheten, men ble løslatt etter politiavhør.

Et par dager senere ble også to Bybane-vogner tagget, blant annet med signaturen «BA». En signatur brukes gjerne av flere personer i en taggegruppe eller «crew».