Kan ha skaffet seg DNA-spor

Det er en rekke turstier i området mellom Breimyra og Hjortlandsveien. - Det kryr av turgåere her, sier en nabo til BA.

Det er en rekke turstier i området mellom Breimyra og Hjortlandsveien. - Det kryr av turgåere her, sier en nabo til BA. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En seks år gammel jente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i Flaktveit. Politiet kan ha skaffet seg verdifullt DNA.

DEL

Vi gir deg alt om hvordan valget påvirker deg - KUN 5 kr for 5 uker

– Eneste kommentar jeg har er at vi jobber intenst med denne saken, sier jourhavende politiadvokat Janne Ringset Heltne til BA.

Hun bekrefter imidlertid at de har funnet biologiske spor som de mistenker er fra den antatte overgriperen. Det skal dreie seg om et hår som ikke tilhører jenten.

KAN GÅ FORT

På generelt grunnlag sier Heltne at det ikke trenger å ta lang tid før de får svar på prøvene som er sendt inn.

– Det kommer an på om saken haster, sier hun.

Og det gjør det i denne saken. Kripos er koblet inn og de har et større DNA-register over dømte forbrytere. Heltne vil ikke si om de har funnet en profil i denne saken.

– Har dere noen mistenkte?

– Det har jeg heller ingen kommentar til, vi kommer til å gi beskjed når vi har noe nytt å melde, svarer hun.

Politiet ber om at alle som har vært i området mellom Breimyra ungdomsskole og Hjortlandsveien i Åsane mellom klokken 1530 og 1740 tirsdag melde seg, uansett om de har sett noe eller ei.

NORDISK MANN

Gjerningsmannen er beskrevet som en voksen mann med nordisk utseende. Han hadde med seg to hunder.

– Vi ønsker å kartlegge alle bevegelser i området, og er også interessert i om noen har tatt bilder eller videosnutter med kamera eller mobiltelefoner, sa påtaleansvarlig Trond Eide til BA.

Politiet valgte fredag å gå ut med den eksakte alder og mer beskrivelse av påkledningen til 6-åringen – i håp om hjelp fra publikum.

Jenten var iført rosa bukse, stripete genser og blomstret skolesekk.

Artikkeltags