Karsten Moholt (58) og sønnen (35)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Karsten Moholt og sønnen Karsten Aleksander er bergenserne som er savnet etter Air France-styrten i Atlanterhavet.

DEL

Det bekrefter advokat Robert Neverdal i advokatfirmaet Harris i en pressemelding.

– De ansatte i Karsten Moholt AS vil bli informert om dette i dag under et intern informasjonsmøte i bedriften, heter det i pressemeldingen fra bedriften på Damsgård.

ASKØY-MANN SAVNET: I tillegg til disse to var den islandske statsborgeren Helge Gustafsson (44) om bord. Han har sterk tilknytning til Bergen.

Islendingen har de siste årene bodd i Brasil, men har tidligere hatt adresse i Bergen, og skal ha vokst opp på Askøy. Han har familie i Norge.

44-åringen er ansatt hos firmaet FMC Technologies på Ågotnes, som i dag tidlig gikk ut med navnet på den savnede.

Gustafsson var på vei fra Brasil til et jobboppdrag i Angola, melder Laagendalsposten.

FACEBOOK: Familiebedriften Karsten Moholt hadde flere arbeidsoppdrag i Brasil. Familien skal etter det BA kjenner til også ha eid en bolig i det søramerikanske landet.

På nettsamfunnet Facebook var 35-åringen inne og oppdaterte sin profil senest på torsdag. Da skrev han "Sitter i Rio de Janeiro i 26 grader og sol."

Bedriften har sitt hovedkontor i Michael Krohnsgate like ved Puddefjordsbroen i Bergen. Selskapet har også et nybygg på Askøy.

Karsten Moholt AS driver elektrisk og mekanisk verkstedservice innen oljebransjen, skipsfart og industri.

58-årige Karsten Moholt er hovedaksjonær i familiebedriften. Sønnen Karsten Aleksander er senioringeniør og medeier. Faren er styreleder og daglig leder, mens sønnen utgjør resten av styret sammen med sin 32-årige søster.

Bedriften ble startet opp av den savnede 58-åringens far, som også het Karsten Moholt, i Indalsveien i Bergen i 1945.

Firmaet hadde den gangen tre ansatte, men har opp gjennom årene vokst seg stor, og har i dag en arbeidsstokk på 100 mann. Karsten Moholt AS har de seneste årene drevet med solide overskudd. I 2007 leverte selskapet et overskudd på 9,4 millioner, og hadde driftsinntekter på over 170 millioner kroner.

Den savnede Karsten Moholt står også oppført som daglig leder og eier av en rekke andre selskap, blant annet innen eiendom.

Han stod ifølge ligningen med en inntekt på 2,2 millioner kroner og en formue på 14 millioner i 2007.

Karsten Moholt og sønnen var blant tre nordmenn om bord på flight AF 447. Fra tidligere er det kjent at 37-åringen Kristian Berg Andersen fra Oslo er savnet.

Berg Andersen var på tjenestereise for StatoilHydro. To brasilianere ansatt i selskapet var også om bord. Den svenske kvinnen Christine Badre Schnabl, som jobber for Innovasjon Norge i Brasil, var på flyet sammen med sin femårige sønn.

Flyselskapet Air France gikk i dag ut med alder og nasjonalitet på besetningen på 12.

Kapteinen og hans styrmenn om bord var franske, og beskrives som rutinerte flygere.

Artikkeltags