Sterk arbeidsinnvandring gjør at Den katolske kirke har begynt å se seg om etter tomteland til nye kirker.

Slik så det ut på ellevemessen i St. Paul kirke i går formiddag.

- Ved nyttår hadde vi registret 7300 medlemmer. Men bare siden den tid har det kommet er par hundre til, forteller sogneprest Alois Brodersen.

UTFORDRINGER: Det er det kolossale tilsiget av arbeidskraft fra katolske land i Øst-Europa som skaper utfordringer for menigheten. For å tjene alle troende ble det i går arrangert hele fem messer. I tillegg ble det også holdt en søndagsmesse lørdagskveld.

I følge Vårt Land planlegger Den katolske kirke hele ti nye gudshus rundt omkring i landet. Fire av disse er på Vestlandet - en i Odda, en i Førde og to i Bergen.

- Det er et sterkt ønske å få bygget to kirker, men bare det å få realisert den første ligger litt frem i tid, sier Brodersen, som ser i retning Roma når han nå går på tomtejakt.

- Vi ser sørover når vi nå ønske å bygge. En plass i Fana er ideelt.

MANGE: Sognepresten synes det er vanskelig med alle medlemmene i St. Paul.

- Det er så mange. Det blir tungvint når en skal betjene så mange på en gang.

- Mange statskirkeprester vil nok misunne deg situasjonen din?

- Sant nok. Det er et veldig interessant problem. Tenk bare da St. Paul ble innviet i 1876, da hadde menigheten bare 50-60 medlemmer. Tidene har virkelig forandret seg.

Biskop Bernt Eidsvig sier til Vårt Land at han regner med at en ny kirke vil koste mellom tolv og tjue millioner å bygge.