«Katten er besatt av en demon»

Artikkelen er over 5 år gammel

Slik forsøker Askøy-mann å gi bort den «h***vetes drittkatten». Finn.no anså annonsen som useriøs, og fjernet den.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mannen la ut en annonse under «Gi bort» på Finn.no, der han forsøkte å gi bort katten som egentlig heter Cæcar, men som er omdøpt til Pål-Anton fordi den ikke gjørt annet enn å late seg og drive ugang (se skjermdump av annonsen her).

  • Nyheter

Forfatteren forteller at målet med annonsen var å underholde seg selv og de som så den.

– Jeg har sendt den rundt til venner og bekjente, og vi har fått oss en god latter, skriver han i en e-post til BA.no.

Nå er det imidlertid slutt på moroa for vennene. PR- og informasjonssjef i finn.no, Lene Kallum, sier til BA.no at de anser annonsen som useriøs, og har fjernet den.

– Det er et levende vesen vi har med å gjøre, sier hun, og forklarer at de stort sett er fleksible.

– Det må være noe som det faktisk går an å kjøpe, selge eller hente. Utover det er vi ganske fleksible, så lenge et produkt er lovlig og annonseteksten ikke virker støtende på noen. Da lar vi dem ligge. Det er opp til annonsøren hva han eller hun skriver om produktene sine, fortsetter hun.

– GJORDE 27 KATTER GRAVIDE

Katten beskrives som både huskatt og villkatt, etter hvor man velger å ha den.

«Hva enn du gjør, ikke slipp den ut! Katten stikker av ved første anledning, og kommer tilbake samtidig som alle klagene fra sinte naboer ramler inn, da katten har gjort 27 katter gravid på to uker, (tre av disse var hankatter)».

Skulle man være interessert i katten, er det dessverre ikke mulig å få se bilde av den. Den er nemlig ifølge eier besatt av demon, som gjør alle bilder uklare. I tillegg har katten spist alle kameraene annonsøren har hatt.

Forfatteren forteller videre at han har fått flere henvendelser om blant annet hvilket kjønn katten er.

– Er det ikke åpenbart med tanke på navnet?, lurer han, og bekrefter at annonsen ikke var alvorlig ment.

«Jeg får IKKE lov å gi denne katten vekk av min mor, hun var forsåvidt ikke helt fornøyd med annonsen heller», skriver mannen i en e-post til BA.no.

Om han fikk lov eller ikke da han barberte katten, vites ikke, men friseringen beskriver han slik:

«Beskrivelsen tilsier at katten er semi-langhåret, og det er grunnet en halvveis gjennomført barberingsøkt, som jeg fant utrolig underholdende da jeg kom hjem fra byen en lørdags kveld».

– POSITIVE TIL KREATIVE ANNONSER

Dette er ikke første gang Finn.no har useriøse annonser, fra folk som er lei av noe eller noen. For et par år siden, ville en forsmådd kvinne gi vekk sin «slitne, ubrukelige og utro mann».

– Hver uke kommer det inn over 80 000 annonser på Finn. Selv om vi har en annonsekontroll, hender det at det er noen annonser som slipper gjennom, som vi fjerner i ettertid, sier Kallum.

Videre forteller hun at det ikke er uvanlig at folk er kreative i annonseteksten. Et eksempel på dette var Hans Erik Hopen, som var lei av bilen sin.

Han hadde hatt den i tre år, og brukt 60 00 kroner på reparasjoner.

«A6 til salgs. Her er det faen ikke mye bil for pengene, men vi prøver likevel», het det i annonsen.

– Vi er absolutt positive til at folk gjør seg flid med annonsene og bruker kreativiteten. Vår erfaring er at originale annonser får flere klikk, og at gjenstandene selges raskere.

HALVBARBERT ETTER BYTUR

Den oppgitte katteeirens annonse var ifølge ham selv vist rundt 500 ganger fredag morgen. Den var også delt på e-post til 50 personer, og flere hadde tatt kontakt for å få svar på diverse ting om katten, som beskrives som enkel i matveien.

«Den spiser bare din mat og gardiner», ifølge eieren.

Pål-Anton går også godt i lag med andre dyr, «dersom du har dyr som liker å bli terrorisert og mobbet».

Selv kaller forfatteren katten for «den helvetes drittkatten». Det forklarer han slik:

«Når den hopper opp på kjøkkendisken for å forsyne seg og vi roper Pus, Pål-Anton eller Cæcar så ignorerer den oss totalt, helt til vi begynner å bevege oss ut mot kjøkkenet og knurrer «helvetes drittkatt, da hopper den ned på gulvet og gnir seg opp til kjøleskapet».

Artikkeltags