Katten Opus drept av løs hund

Katten Opus ble angrepet i sin egen hage av en løs hund. – Den gikk rett i nakken på «Opus» og hugget til. Alt var over i løpet av bare få sekunder, forteller eier Janne Knutsen.

Katten Opus ble angrepet i sin egen hage av en løs hund. – Den gikk rett i nakken på «Opus» og hugget til. Alt var over i løpet av bare få sekunder, forteller eier Janne Knutsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Min hund slet seg fra båndet sitt. Det kan skje alle hundeeiere, skriver hundeeieren på sms.

DEL

Fredag satt Janne Knutsen og ektemannen Knut Serigstad i hagen utenfor boligen sin på Kronstad. De hadde nettopp spist middag, og satt og nøt sommervarmen. Foran dem på gresset gikk katten Opus i løpestreng, en rasekatt av typen Maine Coon.

– Plutselig kom det en stor, sort hund byksende inn i hagen. Den var helt lydløs. Så gikk den rett i nakken på Opus og hugget til, forteller Knutsen.

Over på kort tid

Fortvilet prøvde hun å få hunden til å slippe taket. Hunden skal så ha forsøkt å slepe katten med seg, men slapp taket og forsvant ut av hagen.

– Alt var over i løpet av bare av få sekunder. Opus ble liggende igjen livløs på gresset, sier Knutsen.

Ektemannen løp etter hunden, og fant igjen hundens halsbånd med telefonnummeret til eieren.

Ble liggende livløs

– Vi tok kontakt med hundeeieren og fortalte hva som hadde skjedd, men han bare fnyste det bort. Han viste ingen medfølelse og spurte faktisk om å få halsbåndet tilbake, hevder Serigstad, som til slutt valgte å avslutte telefonsamtalen.

Opus var livløs da han ble tatt med til veterinærvakten for undersøkelser.

– Vi fikk beskjed om at livet ikke sto til å redde. Nakken og ryggen var brukket tvert av, sier Knutsen med tårer i øynene.

Sendte SMS

BA har fått tilgang til tekstmeldinger sendt mellom Knutsen og hundeeieren sendt sent fredag kveld.

Knutsen: «Vår kjæreste Maine Coon katt Opus ble avlivet i kveld etter å ha blitt angrepet av din hund i vår hage. Han tok nakkegrep på henne og knekte ryggen på få sekunder. Det første som skjer i morgen er at saken bli anmeldt til politiet».

Hundeeier: «Skal rådføre med advokat og mitt forsikringsselskap over helgen. Høres rart ut og ha en rasekatt løs ut i hagen. Dette er jo en innekatt».

Knutsen: Saken er at din løshund angrep min katt i min hage. Skjønner hvor du legger lista. Enhver skikkelig hundeeier vil legge seg flat når hunden hans har drept en annen kjæledyr. Og vise omsorg om medfølelse. Du vil bruke advokat. Les hundelovens § 18».

Hundeeier: «Min hund har slitt seg fra båndet sitt. Og det kan skje alle hundeeiere».

Knutsen: «Det er bare en uansvarlig hundeeier som kan uttale seg slik til en som nettopp har mistet et kjært familiemedlem».

Anmeldt

Lørdag anmeldte ekteparet kattedrapet. Nå venter de spent på politiets videre håndtering av saken.

– Slike hunder bør ikke gå løs. Vi ønsker at hunden avlives. Sånt skal ikke skje. Det er ikke normalt at en hund går rett i angrep for å drepe, sier Serigstad.

Ekteparet frykter at hunden vil gå til angrep flere ganger.

– Den hunden vil gjøre det samme igjen. Tenk hvis det hadde sittet et lite barn der på gresset, hva da? spør Knutsen.

Begge synes hendelsen er forferdelig, og sliter med å begripe hva som har skjedd.

– Vi fikk henne i mai i fjor, og var veldig glad i henne. Hun var en innekatt, og var rundt oss hele tiden. Når hun var ute, var vi alltid sammen med henne, sier de.

Ekteparet har ikke ønsket å oppgi hundeeiers navn til BA.

– Vi ønsker fokus på hendelsen, ikke på ham, sier de.

Dette sier loven

Ifølge hundelovens § 18 bør en hund som ved ensidig angrep har vesentlig skadet andre husdyr, medregnet andre hunder, normalt avlives hvis dyrets eier ber om det.

En hund som har gått ulovlig løs eller uten godt nok tilsyn, etter at politiet har gitt hundeholderen mer enn én skriftlig advarsel i løpet av de siste tre år, kan avlives eller omplasseres av politiet.

Dette gjelder uten hensyn til om advarselen gjelder samme hund. Vedtaket kan omfatte alle de hunder som hundeholderen har hånd om. Advarselen regnes ikke som enkeltvedtak.

Artikkeltags