De siste er i ferd med å gå når BA prater med sokneprest Reidar Ådnanes i Husnes og Holmdal sokn litt før klokken 20 onsdag.

Tidligere på kvelden var mellom 150 og 200 mennesker samlet for å minnes avdøde Jens Emil Tøkje Jacobsen som omkom i en trafikkulykke natt til onsdag.

Den omkomne fylte 18 år på tirsdag og var bosatt på Valen i Kvinnherad.

– Vi har hatt en fellessamling med mulighet for å sitte igjen og prate litt uformelt etterpå, forteller Ådnanes.

Samlingen fant sted i Valen kirke.

– Vi hadde litt musikk og ordføreren hadde en hilsen. Deretter hadde vi lystenning, stillhet og musikk.

Mange som bryr seg

Mange av deltakerne under minnestunden var ungdommer.

– Det er ikke så mange ord nå. Denne stunden handlet mest om å vise omsorg og at folk skal slippe å sitte alene, sier soknepresten.

– Det er alltid veldig krevende når en 18-åring dør. Det setter et stort preg på både familie og vennekrets. Ulykken er fremdeles et sjokk, og flere har gitt uttrykk for at det hele føles uvirkelig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

De oppmøtte under minnestunden var familie, venner og arbeidskamerater av avdøde. Flere av de nærmeste pårørende møtte også opp.

– Det er sterkt og imponerende at de orker å være sammen med så mange folk så kort tid etter ulykken. Samtidig kan det kanskje være en liten trøst å se at det er så mange som bryr seg om dem og som bryr seg om den døde, sier Ådnanes.

Det var to stykker i ulykkesbilen. Den andre i bilen var en mann på samme alder som den omkomne. Han ble fraktet til Stavanger universitetssykehus i natt. Tilstanden hans meldes å være kritisk, men stabil.

– Føles meningsfullt

Hans nærmeste familie er reist til sykehuset i Stavanger.

Torstein Aarthun er medlem av kriseteamet som er opprettet etter ulykken. Han er også tidligere kapellan i kirkesoknet og bekjent av familien til den omkomne.

Han sier til BA at Kvinnherad er et lite samfunn der alle må trø til når slike ting skjer.

– Det er aldri kjekt, men arbeidet føles meningsfullt. Vi kan ikke gjøre noe med sorgen og sinnet, men vi prøver å skape møteplasser der berørte kan treffes og lufte tankene.

I løpet av minnestunden var politiet innom og ga en kort og nøktern orientering om nattens hendelser. Den var en ren redegjørelse av faktiske forhold, uten spekulasjoner. Politiet orienterte blant annet om tidspunkt for ulykken, helsehjelp og hjelpemannskapenes arbeid.