Gå til sidens hovedinnhold

– En påminnelse til oss alle

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets store strikkedugnad markeres i Bergens gater.

– Dette er et solidaritetsskjerf og en påminnelse til oss alle om at ikke alle i denne byen har det bra, sier gateprest Trygve Stabrun.

Ny rekord

Hundrevis av bergensere, strikkelag og bedrifter har over flere uker strikket over tusen oransje skjerf til aksjonen «Gled en som gruer seg til jul». Det er ny rekord for Kirkens Bymisjon i Bergen, som fikk inn rundt 700 skjerf i fjor.

– Kontoret mitt har vært stappfullt med oransje skjerf. Det har nesten ikke vært plass til annet, sier innsamlingsleder Tine Wahlstrøm.

Saken fortsetter under bildet.

I morgentimene onsdag farget de Bergen med oransje skjerf. På buss- og bybanestopp og i hendene på flere ansatte og frivillige i Kirkens Bymisjon som smilte og delte ut de knalloransje skjerfene til byens innbyggere på vei til jobb, skole og andre ærender, var skjerfene å se.

– Utfordringen er været, så i år blir de ikke hengt opp slik vi pleier, forteller Wahlstrøm, som håper at så mange som mulig tar med seg et oransje skjerf hvis de ser et.

Solidaritetsaksjon

Kirkens Bymisjon beskriver skjerfet som årets viktigste og Norges varmeste skjerf, og ideen er at det skal bæres i solidaritet med dem som har tøffe og krevende hverdager av ulike grunner.

«Gled en som gruer seg til jul» er en landsomfattende juleaksjon som ble startet opp i 2010.

Saken fortsetter under bildet.

Gateprest Trygve Stabrun har siden september strikket på et langt skjerf som skal henge rundt halsen på statuen av Christian Michelsen. Men han har fått hjelp av både ordfører Marte Mjøs Persen, flere fra Gatelaget i Brann og fotballspiller Peter Orry Larsen.

– Det at de kaller dagen i dag for årets varmeste dag, synes jeg er veldig fint. Ordet «varme» liker jeg godt, som en motsats til «kulde». Det er flere av dem som faller utenfor som opplever det fra samfunnet. Dette skjerfet symboliserer varme på alle måter, sier Mjøs Persen.

Bergen brannvesen sto parat og heiste både ordføreren og gatepresten opp til statuen.

– Jeg går forbi denne statuen hver dag, men det er første gang jeg har sett Christian Michelsen på nært hold. Statuen er veldig detaljrik, sier ordføreren.

Kommentarer til denne saken