På Facebook oppgir Eivind Berge å være i et forhold med Nataliya Kochergova. Hun bekrefter dette overfor BA.no og sier at de har vært sammen i ett år.

  • Nyheter

Ifølge Kochergova planla Berge å besøke henne i Oslo 30. juli, og hun sier at hun sist snakket med ham på internett på torsdag.

Bloggeren fremstilles for varetektsfengsling fredag ettermiddag. Han er siktet for å ha brutt straffelovens paragraf 140.

– Han er siktet for å ha offentlig oppfordret eller forherliget drap på polititjenestemenn, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til BA.no.

– MENINGSLØST

Kjæresten er svært opprørt over at Berge nå er pågrepet av politiet.

– Det er meningsløst. Han har sagt flere ganger at han ikke har planlagt å drepe politifolk, sier hun.

– Jeg snakker med ham hver dag. Jeg er hundre prosent sikker på at han ikke planla drap.

– BURDE TONE DET NED

– Han hater politiet, men det er ikke kriminelt. Han har ikke oppfordret til drap på politifolk, han skrev at det er etisk og taktisk forsvarlig. Det er ikke det samme som å planlegge drap, sier hun til BA.no.

– Det han har skrevet er ikke det samme som å planlegge drap, men jeg kan skjønne at folk reagerer og jeg har sagt at han burde tone det ned, sier hun til BA.

25. juni skrev Berge følgende på bloggen:

– Politidrap harmonerer 100 prosent med alt jeg står for og er overhodet ikke noe jeg vil beklage. Tvert imot vil jeg understreke at jeg anser politidrap som den edleste formen for mannsaktivisme, og jeg skal love deg at jeg hadde utført det selv om jeg ikke hadde fått meg kjæreste, skriver han i et debattforum etter at en meddebattant ba ham unnskylde snakket om drap på politifolk.

«NYDELIG JENTE»

Noen dager senere skrev Berge både om Anders Behring Breiviks handlinger og om kjæresten på bloggen.

Han skriver blant annet at han på et tidspunkt trodde at det var han selv som ville bli Norges første voldelige aktivist i fredstid.

– Men i siste liten tiltrakk denne bloggen seg en nydelig jente som kommenterte som «Emma». Det viste seg at hennes egentlige navn er Nataliya og hun er nå kjæresten min. Ingen faktisk vold er nødvendig, og det så ut som om Norge ville være et fredelig sted for nå.