– Vi har testet alt mulig stoff, men jobber med å finne et stoff som både er rimelig, effektivt og miljøvennlig, sier Lasse Austestad, driftsleder i NCC Roads Bergen.

Torsdag var både NCC, veivesenet og Mesta var på plass for å se Sotrafirmaet nanoPro sitt middel mot tagging.

LEI: Det er NCC Roads som har ansvaret for å fjerne mye av taggingen i byen, frem til Mesta overtar i september. NCC Roads bruker årlig en million kroner på å fjerne taggingen, og har tre personer gående fast for å male over tagging på underganger og lignende.

– Vi er lei av å måtte prioritere dette fremfor trafikksikkehet, sier Austestad.

HOLDER: Sotrafirmaet nanoPro bruker nanoteknologi mot tagging. Det betyr at de sprayer kjemikaler på stedet der taggingen foregår. Når det blir tagget på dette stedet, er det mulig å lett fjerne taggingen med vann.

– Produktet har en dyr kvadratmeterpris, men lover å virke for tre til fem fjerninger. Det er en stor fordel, sier Austestad.

I dag blir det meste av taggingen fjernet med maling. Det er tidkrevende.

– Finner man et produkt som kan det fjernest på ti minutt, vil det kunne forenkle dagene veldig, sier Austestad.

HÅPER: – Vi har fått positive reaksjoner fra NCC Roads og Mesta som ønsker å teste ut produktet, sier Henrik Johannessen, administrerende direktør i nanoPro.

De sier at produktet kan brukes på alle flater som busskur og stein, og glass.

Nå gjenstår det bare å se hva produkt som vinne kampen mot tagge-fjerning.

– Å fjerne det med nanoteknologi er helt nytt for oss, men vi vil vurdere det ut fra kostnad og miljø, sier Beate Riisnæs i Statens vegvesen.