Trafikken sto i stampe sentrum torsdag ettermiddag.

Innsnevring til ett felt i Nøstegaten er hoveårsaken.

Det ved 1530-tiden var det manuell trafikkdirigering i gaten, der den såkalte Graveklubben jobber for fullt.

Politiet fikk flere meldinger om køene.

– Det er et veiarbeid på Nøstet som skaper køer. Det er ikke så mye vi kan gjøre med det, sa operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Asbjørn Andersen, til BA.no.

Arne Jensen i Graveklubben forklarer at de tar det nå fordi konsekvensene av gravingen ville vært verre på en vanlig hverdag.

– Veikontoret gir oss ikke lov til det, sier Jensen.

På en vanlig hverdag ville køene vært mye lenger. Gravingen skal fortsette ut denne helgen fordi de regner med at det er mindre folk i byen nå. De skal også grave i pinsen av samme årsak.

– Er det ikke dyrt å holde folk i sving på helligdagene?

– Jo, men akkurat det kan vi ikke ta hensyn til.

Se kart her.

De kommende dagene blir kjøremønsteret slik:

Trafikk fra havneområdet får påbudt venstresving ut i Nøstegaten, for å sikre at det ikke kjøres mot kjøreretningen på enfeltsstrekningen.

Trafikk fra Jekteviken 6 og 6A i Gassverksvingen får påbudt høyresving ut i Nøstegaten, for å sikre at det ikke kjøres mot kjøreretningen på enfeltsstrekningen.

Kjøreatkomst til Jekteviken 5 (bilverksted, Dyrebeskyttelsen m. fl.) blir i denne perioden via den midlertidige kjøreatkomsten, som er ble etablert for en tid tilbake, gjennom muren mot havneområdet.

Gangtraséen opprettholdes gjennom arbeidsområdet mellom Hurtigrutekrysset og Gassverksvingen. Gangfeltet i Hurtigrutekrysset på tvers av Nøstegaten fjernes i perioden.