Kjell Sigvart Heltorp får folk til å le. Det har han alltid visst, men derfra til å livnære seg av sitt humoristiske talent, er en lang vei å gå.

Derfor jobber sarpingen, som er bosatt på Sotra, fortsatt 60 prosent stilling i barnehage, men drømmen er å kunne drive med humor på heltid.

– Det har hele tiden vært en drivkraft å kunne leve av humor, sier Heltorp. Han trodde ikke det var mulig, før han kom i kontakt med gründer-jordmor Tone Ulstein i Consis Bergen Vekst og Utvikling, og ble med i hennes gründerforum.

GRÜNDERFORUM
Å etablere kontakt med et gründerforum er ikke en vanlig fremgangsmåte for en komiker som ønsker å slå seg frem, men kontakten med andre som ønsker å stå på egne ben var nettopp det Heltorp trengte for å komme videre. Han skjønte raskt at han måtte tenke på mer enn å bare være morsom.

– Det handler om kommunikasjon, om å selge seg selv og vise hvem du er, og å bygge merkevare av navnet mitt. Jeg hadde ikke tenkt på disse tingene. Nå er jeg blitt mye mer bevisst på alt som må ligge i bunn, sier Heltorp.

Denne høsten har det løsnet for 33-åringen og hans personlige selskap HeltTopp Underholdning. Med god hjelp av jungeltrommen, har han bygget seg opp en kundekrets. Han har hatt hendene fulle hos bedrifter, de fleste i Bergensområdet, som vil la seg underholde av hans mini-revy, der han spiller alle hovedroller.

200 FOR BURSDAG
– Denne høsten har vært et vanvittig kick, sier Heltorp. Nå kan han håve inn 15 000 til 20 000 kroner for å underholde en større forsamling en kveld.

Men det er ikke mange måneder siden situasjonen var en helt annen.

– Den første jobben min var i en bursdag. Den tok jeg 200 kroner for. Prissetting er vanskelig, jeg hadde ikke peiling på hvilken pris jeg skulle ta for underholdningen, sier han.

Nå er han blitt mer bevisst på sin egen markedsverdi.

– Jeg har laget noe som er mitt. Varme og energi. Det er det jeg står for.