Kommunen gir 100 000 til minnefond

Bergen kommune støtter minnefondet etter Alexander Dale Oen med 100 000 kroner.

Bergen kommune støtter minnefondet etter Alexander Dale Oen med 100 000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Samtidig oppfordrer de andre kommuner til å støtte «The Dale Oen Experience».

DEL

Bergen kommune hedrer Alexander Dale Oens minne og bevilger 100.000 kroner til fondet, «The Dale Oen Experience» og oppfordrer andre kommuner til å gjøre det samme.

Det melder Bergen kommune i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Videre sier kommunen følgende:

«I etterkant av den tragiske bortgangen til Alexander Dale Oen, har familien tatt initiativ til at minnefondet «The Dale Oen Experience» etableres. Sammen med broren Robin Dale Oen planla Alexander å starte «The Dale Oen Experience» - et fond som skal gi barn og ungdom opplevelser for livet. Ønsket var å inspirere barn og unge til å strekke seg, finne sin kapasitet og se sin egen verdi. Fondet blir formelt etablert i Norges Svømmeforbund sin regi, og Robin Dale Oen vil bli styreleder.»

GJØR SOM BERGEN

– Fondet er et veldig godt tiltak som er rettet mot unge som skal få prøve seg på idrett og aktivitet. Dale Oen er et flott forbilde, og vi synes initiativet til familien er så godt at vi i dag bestemte at vi ønsket å bevilge disse pengene til fondet fra vår byrådsavdeling, sier idrettsbyråd Gunnar Bakke til BA.no.

Han håper andre kommuner vil gjøre som Bergen.

– Beløpet må de selvsagt velge selv, men andre kommuner som også setter fokus på aktivitet for barn og unge, må gjerne være med å støtte fondet, sier Bakke.

Artikkeltags