Kong Harald ble innlagt fredag på grunn av en infeksjon. Slottet har ikke opplyst noe om hva slags infeksjon det var som førte til sykehusinnleggelsen.

– Hans Majestet Kongen er i fin form og er i formiddag skrevet ut fra Rikshospitalet, opplyser Kongehuset på sine nettsider mandag.

Avlyste mandag

– Det går bra. Kongen hadde en liten infeksjon og ble heldigvis raskt bra igjen, og vi regner med at han er i full sving fra i morgen, sier kronprins Haakon til NTB.

Kronprins Haakon deltar mandag i markeringen av at Helsingforskomiteen fyller 40 år i år.

Kong Haralds program for mandag ble avlyst som følge av sykehusinnleggelsen.

Mandag skulle kongen opprinnelig ha møtt representanter for Nasjonalt åndelig råd for bahaier i Norge og lederen av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen.

Neste post på kong Haralds program er audiens med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) på torsdag, samt statsråd og audiens med statsminister Erna Solberg (H) på fredag.

Hjerteoperert

Kong Harald gjennomgikk en vellykket blærekreftoperasjon i desember 2003. Urinblæren ble fjernet, og det ble ikke funnet tegn til spredning.

Etter påsken i 2005 ble han hjerteoperert. Inngrepet gikk ut på å bytte ut klaffen mellom hjertet og hovedpulsåren med en hjerteklaff laget av biologisk materiale. En drøy uke etter operasjonen måtte han legges inn og opereres på nytt ettersom det hadde samlet seg væske rundt hjerteposen.

Kongen fylte 80 år 21. februar, mens dronning Sonja rundet 80 år 4. juli. Jubileet ble feiret i mai med storinnrykk fra Europas kongehus til Oslo.