Kongen får forestilling i gave

Artikkelen er over 11 år gammel

Kong Harald og Dronning Sonja får felles bursdagspresang av Hordaland fylkeskommune. 70 års-jubilantene får en festforestilling i Oslo rådhus i gave.

DEL

Kongen fyller 70 år i morgen, mens dronningen runder år den 4. juli. Kongeparet vil få en folkegave i form av en festforestilling i gave. Hordalands bidrag er forestillingen "Fargespill", som er et show med sang, dans og musikk fra alle deler av verden.

Denne forestillingen ble første gang produsert for Festspillene i 2005. De som er med i forestillingen er barn og unge fra mange ulike nasjoner og kulturer. Flesteparten av dem har tilknytning til Nygård skole.

BAARDSON ANSVARLIG

«Framsyninga som blir vist for Kongeparet er samansett av "Ve no velkommen med æra", trad. etter Geirr Tveitt, "Huldra i Grovanipa", trad. arr. Ole Hamre og "Sisters", trad. arr. Ole Hamre. Kunstnarisk og administrativt ansvarleg er Ole Hamre (musikk), Sissel Saue (song) og Hilde Sol Erdal (koreografi/regi).

Kunstnarisk ansvarleg for festframsyninga i Oslo Rådhus er Bentein Baardson, heter det i en melding fra Hordaland fylkeskommune.

Artikkeltags