Konkurs skaper barnehagetrøbbel

 I april i fjor tok vikariende skolebyråd Ragnhild Stolt-Nielsen (H) første spadetak ved Solheimslien barnehage. ? Nå skal det bli lettere å få barnehage i egen bydel, proklamerte hun. Nå er byggingen av barnehagen i Årstad bydel satt på vent på grunn av konkurs i Waldegruppen. Skolebyråden frykter at den ikke står klar før til neste år.

I april i fjor tok vikariende skolebyråd Ragnhild Stolt-Nielsen (H) første spadetak ved Solheimslien barnehage. ? Nå skal det bli lettere å få barnehage i egen bydel, proklamerte hun. Nå er byggingen av barnehagen i Årstad bydel satt på vent på grunn av konkurs i Waldegruppen. Skolebyråden frykter at den ikke står klar før til neste år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I verste fall åpner ikke barnehagen før til neste år.

DEL

Konkursen i Waldegruppen gjør at kommunen sliter med å få ferdig Solheimslien barnehage. 60 nye barnehageplasser skulle stått klar i februar.

I stedet står det et tomt råbygg der man bare delvis har begynt på innredningen.

Slik har det stått siden Waldegruppen, som Walde Entreprenør er en del av, gikk konkurs 10. desember i fjor.

Alle kontrakter ble overtatt av bostyret, men bostyret ville ikke tre inn i kontrakten om Solheimslien barnehage. Etat for utbygging hevet derfor kontrakten. Nå lyser kommunen jobben ut på nytt.

FOR FÅ BARNEHAGEPLASSER I ÅRSTAD

Skolebyråd Harald Hove (H) er kraftig irritert.

–Et godt eksempel på unødvendig regelrytteri, som jeg håper den nye regjeringen får gjort noe med. På grunn av anbudsreglene er vi pålagt å lyse hele prosjektet ut på nytt igjen. I verste fall fører det til at barnehagen ikke åpner før til neste år. Spesielt ille er det når det skjer i Årstad der vi har dårligst bydelvis dekning, sier Hove.

Etter hovedopptaket i fjor var det bare 74 prosent av søkerne i Årstad som hadde fått plass i egen bydel. Solheimslien barnehage er planlagt for 63 barn og ble påbegynt i april i fjor.

Byrådet jobber nå på spreng for å få på plass flere barnehageplasser i Årstad. Byggingen av Sollien barnehage startet samtidig som Solheimslien. Den står ferdig i mars i år. Da flytter barna i Montana barnehage ut av brakkene og inn i Sollien.

BRAKKEPUSLESPILL

Montana var er av de midlertidige barnehagene som byrådet tidligere lovet å ta bort. Planen er nå at de midlertidige barnehagene skal bli permanente.

–Halvparten av barna ved Kristianborg barnehage skal flyttes til Montana, mens den andre halvparten flyttes til Storetveit. Barna ved Kristianborg barnehage må ha en plass å være mens vi bygger en permanent barnehage der. Reguleringsarbeidet ved Montana er langt fra ferdig, så det er nok en stund til vi kan starte byggingen av en ny permanent barnehage på Montanamarken, sier Hove.

IKKE BUSSES LIKEVEL

I desember lanserte byrådet at barna ved Storetveit barnehage skulle busses til Ytrebygda mens den nye permanente barnehagen ble bygget. Det har byrådet nå gått bort fra.

Byrådets nye plan er å flytte en brakke fra Ytrebygda midlertidige barnehage til Storetveit.

Brakkene blir avlastningsbarnehage for barna i Storetveit barnehage i første omgang, deretter for deler av Kristianborg barnehage.

Å sette opp brakker ved tomten kan by på store problemer da tomten er regulert til friområdet.

I byrådssaken kommer det frem at dersom ikke det ikke blir gitt dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan, vil byrådet går tilbake til det opprinnelige forslaget med å busse barna fra Storetveit til Ytrebygda.

Artikkeltags