Christian Sommerseth (36) spiller i Sotra Brass. For å få råd til å kjøpe ny tuba, startet korpset en innsamlingsaksjon.

– Det gikk litt trått i begynnelsen. Så jeg sa at dersom vi klarte å samle inn nok penger til et nytt instrument, så skulle jeg gå og spille tuba hele veien fra Vøringsfossen til Geilo, sier Sommerseth til BA.

Tuba i 75 kilometer

Og slik ble det. Overraskende nok kom det inn nok penger til nytt instrument. Dermed ble det også langtur på Sommerseth og den gamle tubaen.

– Jeg startet med å gå fra Vøringsfossen til Dyranut på fredag, sier Sommerseth til BA, og legger til at han har flere støttespillere fra korpset med seg på tuba-turen.

Hele veien spilte han på tubaen.

Da BA snakket med ham lørdag formiddag var han kommet til Halne fjellstue på Hardangervidden.

Totalt har han tilbakelagt 33 av 75 kilometer.

– Tungt å bære

– Det har vært en ganske bratt stingning opp hit. Tubaen veier cirka ti kilo, og jeg bærer den på magen. Det merkes ganske godt i korsryggen, sier han.

Lørdag arrangeres også sykkelrittet Voss-Geilo.

– Jeg håper å kunne bidra med litt musikk i løypen, sier Sommerseth spøkefullt.

Andre korps-medlemmer med bobil er med på turen.

– Nå har de nettopp stoppet å laget lunsj til hele gjengen, varm fiskesuppe. Det skal bli deilig nå, sier tuba-spilleren.

Heldige med været

Været har så langt heller ikke vist seg fra den verste siden.

– Jeg gruet meg litt til turen da jeg så værmeldingen, men vi har heldigvis klart å unngå den verste nedbøren, sier han.

Målet for lørdagens etappe er Ustoset. Derfra går turen videre til Geilo på søndag.