Elevene ved Varden skole skulle mandag flytte inn i nye brakker. Brakkene er kommet på plass etter foreldre-protester mot helsefarlige klasserom i skolens bygninger.

Men innflyttingen gikk ikke etter planen. For på torsdag oppdaget man at det ikke var lagt inn permanent strøm.

– Under byggingen av brakkene har de hentet strøm fra skolen. Det er mulig å få både lys og varme i brakkene, men når vi kobler på ventilasjonsanlegget går sikringen, forklarer rektor Ola Gaukstad.

Dermed får ikke elevene flytte inn likevel.

GRAVE GJENNOM VEIEN

Rektoren vet ikke hvor lenge de må vente for å få på plass strøm.

– Saksbehandlingen hos BKK har tatt lengre tid en planlagt. Strømmen må kobles til på andre siden av veien, og det må graves gjennom veien for å koble på strømtilførsel, sier Gaukstad.

Bekreftelse fra BKK må legges ved søknad til Hordaland vegkontor for å stenge veien i forbindelse med gravingen.

– Mange elever har hatt provisoriske klasserom i aulaen og på skolekjøkkenet. Alle har gledet seg til å flytte inn, så det er beklagelig at vi må vente, sier Gaukstad som ikke har fått noen ny dato for innflytting.

VENTET LENGE

Forrige skoleår ble elever flyttet ut fra Varden skole fordi det ene bygget var helsefarlig. Foreldrene har protestert flere ganger og truet med å holde barna sine hjemme.

Fyllingen klubbhus ble tidligere brukt som klasserom for at elevene skal slippe å være i bygg som ansees som helsefarlige.

I høst var det det både klasserom og SFO i bygget, noe flere foreldre reagerte på. To av klasserommene i c-bygget har vært stengt flere ganger, og det er bestemt at bygget skal rehabiliteres.

– Planen var å bruke c- bygget til nye brakker var på plass, men vi så at noen barn reagerer på å være der. Derfor har vi tatt bruk andre alternative rom. Det fungerer ikke så bra i lengden. Nå venter vi bare på brakkene, sier Gaukstad.

Varden skole var en av tre skoler som ble inspisert av Arbeidstilsynet i fjor. Da ble det påpekt en rekke mangler, både når det gjelder sopp og ventilasjon.

BA har tidligere avslørt at Bergen kommune allerede i 2009 ble anbefalt å rive store deler av Varden skole.

Rapporten fikk verken rektor eller bystyret vite noe om.

Overlege ved etat for helsetjenester, Arve Bang, har tidligere sagt til BA at de ikke kan garantere at elever ikke blir syke, men at kommunen har gjort mye for å utbedre bygget.

Kommunen har blant annet satt inn nye ventilasjonsanlegg i hvert enkelt klasserom i c-bygget.

– I november og desember i fjor var Cytox inne og gjorde målinger. Da var det bare ett av klasserommene som hadde luftkvalitet som var over den anbefalte normen. Gulvene på de to klasserommene som det var flest klager på, er også skiftet fordi det var registrert fukt etter en radiatorlekkasje. Alle rommene har fått nye radiatorer, sier Bang.