Krasjet i politisperring

Artikkelen er over 14 år gammel

To av politiets gamle kjenninger i en store Chevrolet hadde ingen planer om å stanse selv om tre politibiler og en spikermatte sto i deres vei.

DEL

Dramaet i Gullfjellsveien ved Unneland i Arna utspant seg i går kveld klokken 1820. Politiet hadde jaktet på to menn som de mistenkte for å kjøre i ruset tilstand. De to hadde kjørt oppover mot Gulfjellet, der kun en vei fører ned igjen.

Mens mennene var inne i dalen, gjorde politiet klar en sperring og ventet på mennene med spikermatte og tre patruljebiler. De to, en 31-åring og en 32-åring, lot seg ikke stoppe og kjørte på som om de var med i en amerikansk bilfilm.

TRE PUNKTERTE DEKK

– Bilen med de to kom kjørende ned mot sperringen der en av bilene våre ventet. Den stoppet foran spikermatten og to av våre biler kjørte inn bak den for å sperre den inne, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til BA.

Føreren satte da den store Chevroleten i revers og rygget rett inn i de to politibilene som sto bak.

– Så ga den full gass og fortsatte over spikermatten, sier Lyssand.

Bilen fortsatte nedover veien forbi den tredje politibilen, men tre punkterte dekk og narkorus viste seg å være for mye for bilføreren.

– Bilen kjørte inn i en murkant og ble stående. Den tredje bilen vår kjørte så inn bak den for å sperre den inne totalt.

Mennene i bilen syntes likevel at de måtte forsøke å slippe unna, så de satte bilen i revers enda en gang og rygget rett inn i fronten på den siste politibilen.

– Men de kom seg ikke langt videre. Bilen deres var på felgen og de to ble raskt pågrepet av våre mannskaper, forteller Lyssand.

Utrolig nok ble ingen skadet i det vanvittige fluktforsøket.

GAMLE KJENTE

De tre politibilene ble ikke totalvraket i smellen, men alle må på verksted.

– De hadde nå valgt en skikkelig bil til å torpedere våre biler med, sier Lyssand tørt.

– Heldigvis var ikke farten så altfor stor.

Det ble tatt utvidet blodprøve av føreren av bilen. Han og sidemannen er gamle kjenninger av politiet.

En del bensin og olje ble sølt på stedet, så brannvesenet ble sendt ut for å rydde opp.

Artikkeltags