Gå til sidens hovedinnhold

Fikk ny solpatrulje-sykkel

Artikkelen er over 3 år gammel

I romjulen ble sykkelen til Kreftforeningen stjålet. Fire måneder senere dukket en butikksjef opp med lik sykkel.

Da Kreftforeningen oppdaget innbruddet i lokalene i Gågaten, hvor både pc-er og telefoner ble stjålet, ble de ekstra triste av å se at den gule sykkelen deres også var borte.

Tilbake i lokalene sto den lille, gule tilhengeren.

Gjennom BA etterlyste Kreftforeningen noen som kunne ha kommet over sykkelen, eller kanskje tyven(e) ville levere den tilbake?

Hadde maken

Coop Extra på Askøy brukte for ett år siden en lignende sykkel i forbindelse med en grillkampanje. Siden har den blitt stående.

En ansatt leste BA-artikkelen, og spurte butikksjef Kristoffer Løtvedt om ikke de kunne donere sykkelen til Kreftforeningen.

– Det er bare kjekt å kunne gjøre noe slikt. I hvert fall når den står ubrukt hos oss, sier Løtvedt.

– Helt supert

– Dette er kjempegøy. Helt supert, sier en strålende fornøyd distriktssjef, Geir Vangsnes.

Den gule sykkelen har de siste årene blitt brukt av frivillige i bybildet. Ideen om sykkelen ble til i forbindelse med foreningens forebyggende arbeid som går på hvordan man beskytter seg mot solen.

– Den er faktisk helt identisk. Nå venter vi bare på at regnet skal lette, så skal vi ut med solpatruljen, sier distriktssjefen.

Kreftforeningen har foreløpig ikke fått noen henvendelser om sykkelen som er stjålet. Men hvis den skulle dukke opp, er Vangsnes klar i sin tale:

– Da vil vi gjerne ha den tilbake, og vi får doble innsatsen til solpatruljen, smiler Vangsnes.