For knapp en måned siden kjørte han i en overhengende fjellknaus på gamleveien mellom Bergen og Voss.

Nå krever han den norske stat betaler regningen.

– Veiene på Vestlandet hadde ikke engang vært akseptert i Øst Europa. De er smale, kronglete og dårlig vedlikeholdt. Noen steder er det som å kjøre gjennom et steinbrudd, skriver briten i et brev han har sendt til Samferdselsdepartementet.

- ET SAUETRÅKK

Han sikter spesielt til omkjøringen ved Stanghelle til Dale, på veien fra Bergen til Voss.

Han mener en smal, kronglete grusvei som krysser jernbaneskinnene til toget fra Bergen til Oslo to ganger, som mangler veiskilt og gatebelysning, er livsfarlig å ferdes på.

– Til tider tvilte jeg på at jeg faktisk kjørte på en vei, men heller et sauetråkk, sier Dunlop i brevet.

På vei mot Dale, etter omdirigeringen inn på gamleveien, skjedde uhellet som gjorde at han fikk nok av norske veier, og sendte et illsint brev til samferdselsdepartementet.

KREVER ERSTATNING

Dunlop traff på en motgående bil og måtte kjøre inn til siden for å slippe den fordi. Men i bekmørket ser han ikke den overhengende fjellknausen som henger utover veien. Han klasket rett i knausen og fikk store skader på leiebilen.

Nå raser han mot samferdselsdepartementet. Han mener de har forsømt sin plikt til å ta vare på bilisters sikkerhet, i form av å sørge for at veiene er i god stand. Derfor har han sendt dem et erstatningskrav på 6000 kroner, noe som tilsvarer egenandelen han måtte betale til Hertz bilutleie for skaden.

Saken er sendt videre til Statens Vegvesen, region Vest. Der har jurister tatt hånd om den, men ønsker ikke å gi noen kommentar før saken er avgjort.