Krever kontroll av all trafikk

Streikende transportarbeidere utenfor inngangen til Schenker på godsterminalen på Nygårdstangen. f.v. Erling Henriksen, Arne Taule, Ingvar Kobbeltvedt, Frank Rolland, Jan Erik Nilsen, Bjørn Rudi Fjæreide og Edvin Rabben.

Streikende transportarbeidere utenfor inngangen til Schenker på godsterminalen på Nygårdstangen. f.v. Erling Henriksen, Arne Taule, Ingvar Kobbeltvedt, Frank Rolland, Jan Erik Nilsen, Bjørn Rudi Fjæreide og Edvin Rabben. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Vestnorsk transportarbeiderforbund mistenker Tollpost og Bring for å drive streikebryteri.

DEL

Sterk mistanke om at Tollpost og Bring driver med streikebryteri utaler de streikende på terminalområdet

I en pressemelding heter det at:

«De streikende ved Tollpost, Bring og Schenker i Bergen varsler full kontroll av alle biler som skal inn og ut av terminalområdet til Tollpost og Schenker (Bak bussterminalen i Bergen) fra og med mandag morgen den 31. mai kl.: 06:00 .

Dette på grunn av at de har motatt flere tilbakemeldinger fra sjåfører og andre på at disse bedriftene nå distribuerer stykkgods som normalt sett går via terminalene. Dette stykkgodset er kamuflert i «parti containere som ikke er innom terminalene og dermed ikke er berørt av streiken».

Under et møte med arbeidsgiverne på fredag la fagforeningen frem kravet sitt, Schenker gikk med på kravene, mens Bring og Tollpost nektet.

– Vi har mistanke om at bedriften vår har noe å skjule og det ønsker vi å komme til bunns i, sier tillitsvalgt i Bring, Hanna Strømberg til BA.no.

Hun tror de fleste sjåførene synes det er greit å få lasten sjekket.

– De fleste er på vår side og vil neppe ha noe i mot å bli undersøkt. Går det ikke greit, så får vi ta det derfra, sier hun.

Alle bilene som har dokumentasjonen i orden vil bli sluppet inn, mens sjåfører som nekter å la seg kontrollere, må snu.

Artikkeltags