Krever månedslønn for ett blogginnlegg

Caroline «Fotballfrue» Berge Eriksen er blant bloggerne som tar seg godt betalt for å skrive sponsede innlegg. Arkivfoto: Nettavisen

Caroline «Fotballfrue» Berge Eriksen er blant bloggerne som tar seg godt betalt for å skrive sponsede innlegg. Arkivfoto: Nettavisen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Norske toppbloggere krever fra 50.000 til 80.000 kroner for å skrive et innlegg for en annonsør.

DEL

Prisen for ett blogginnlege ligger dermed på nivå med gjennomsnittlig månedslønn for norske journalister, skriver dn.no.

Selskapet Adlink tilbyr markedsføring på bloggene til «Voe», «Fotballfrue» Caroline Berg Eriksen, Camilla Pihl og en rekke andre, populære norske blogger, skriver Nettavisen.

På nettet oppgir selskapet priser på mellom 50.000 kroner og 80.000 kroner for de to. Til sammenligning tjener norske journalister i snitt 48.000 kroner i måneden før skatt, ifølge tall  dn.no har hentet fra Norsk Journalistlag.

Forhandlinger om nettopris

Adlink-sjef Tore Nesheim sier prislisten nettopp viser listepriser, og ikke hva kundene faktisk betaler for et blogginnlegg.

– Som ellers i bransjen har også vi en forhandling, blant annet rundt priser, og de endelige nettopriser er avhengig av volum og type avtale, med mer, sier han til dn.no.

Bloggskandale

Like over nyttår stormet det rundt Caroline Berg Eriksen. I den såkalte bloggskandalen innrømmer Berg Eriksen å ha jukset på bloggen. Hennes samboer skal ha skrevet kommentarer på bloggen under falskt navn. Bilder av Berg Eriksen var retusjert uten at hun opplyste om det.

Eksperter mener bloggeren er i ferd med å miste all troverdighet, og nå har annonsørene begynt å rømme.

I mediebyrået MEC satte man foten ned for Caroline Berg Eriksen.

– Jeg har nettopp gitt råd til en stor annonsør om å ikke kjøpe blogginnlegg hos Caroline Berg Eriksen, uttalte Kristina Loennechen Church til Nettavisen.

Caroline Berg Eriksen startet «Fotballfrue» i 2009. Nå står bloggen under hennes eget navn. Nettsiden vokste raskt til å bli en av Norges mest leste blogger. Hun skriver hovedsakelig om mote, kosthold og trening. I senere tid har 27-åringen gått fra å være kun blogger, til å gi ut boken «Fotballfrues dagbok - Et år med Norges største blogger», og deltatt i TV 2s «Skal vi danse».

Artikkeltags