Barnehagestyrer: – Jeg frykter at det skal dukke opp mer

Mannen ble pågrepet av politiet fredag.

Mannen ble pågrepet av politiet fredag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

De ansatte i barnehagen reagerte med sjokk og vantro da den populære kollegaen deres i 30-årene ble pågrepet, siktet for å ha voldtatt en fire år gammel gutt.

DEL

– Jeg frykter jo at det skal dukke opp mer, men jeg håper at det blir med dette, sier styreren i barnehagen der den overgrepssiktede mannen tidlig i 30-årene jobbet.

Den anmeldte hendelsen skal ha skjedd onsdag i forrige uke, og mannen ble pågrepet av politiet fredag.

I avhør har mannen tilstått overgrep på til sammen fem barn, i to ulike barnehager.

Gutten meldte fra om overgrep

– Det var ikke de ansatte i barnehagen som meldte fra, forteller politiadvokat Eli Valheim.

Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker, to i fullstendig isolasjon.

Gutten det gjelder er fire år gammel. BA får vite fra en sikker kilde at gutten fortalte sin egen far om det han ble utsatt for.

– Han fortalte om at han hadde gjort noe han ikke hadde likt, sier kilden til BA.

Faren gikk direkte til politiet med opplysningene.

Eli Valheim er påtaleansvarlig i saken som omhandler et overgrep mot en fire år gammel gutt, begått av en fast ansatt mann i starten av 30-årene i en barnehage i Bergen. Politiet har bedt om bistand fra Kripos fordi de ser at sakens omfang kan bli stort.

Eli Valheim er påtaleansvarlig i saken som omhandler et overgrep mot en fire år gammel gutt, begått av en fast ansatt mann i starten av 30-årene i en barnehage i Bergen. Politiet har bedt om bistand fra Kripos fordi de ser at sakens omfang kan bli stort. Foto:

Får hjelp

Gutten og foreldrene hans ivaretas av Statens barnehus, forteller kommunaldirektør i Bergen kommune, Robert Rastad.

Den siktede mannen skal i flere år ha vært tilknyttet forskjellige barnehager i Bergens-området.

Han begynte å jobbe i den angjeldende barnehagen igjen i januar. Han har tidligere jobbet der frem til 2012, og i mellomtiden har han jobbet i en annen barnehage i Bergen.

Han var svært godt likt.

– Han var en utrolig dyktig pedagog som lyttet og hadde tid til ungene. Nå ser vi at han kan ha hatt helt andre hensikter. Har han lurt oss er det i såfall et totalt svik. Vi er helt utmattet, vi er sinte, lei oss og vi har grått, sier barnehagelederen til BA.

Mannen godtok begjæringen om varetektsfengsling. Han skal sitte to uker i total isolasjon.

– Flere år med nedlasting

Etter pågripelsen beslagla politiet siktedes private datamaskin. På bakgrunn av razziaen er han også siktet for å ha lastet ned overgrepsbilder og -filmer av barn på internett gjennom mange år.

Kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen kommune.

Kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen kommune. Foto:

Kommunen hadde mandag et halvannen time langt lukket informasjonsmøte for foreldrene til barna som går i barnehagen der overgrepet skal ha skjedd. Flere foreldre sto igjen og holdt rundt hverandre etter møtet, og mange hadde tatt til tårene.

– Den naturlige frykten er jo at noe kan ha skjedd med eget barn, eller et barn de kjenner. Mange av spørsmålene kretset rundt det. Det ble også spurt om kommunens rutiner for å ansette folk i slike jobber er gode nok, sier Rastad som beskriver møtet som svært sterkt.

Hadde vandelsattest

Et krav for å få jobbe med barn i Bergen kommune er at man har vandelsattest. Det hadde den nå overgrepssiktede mannen. Barnehagen det er snakk om skal nå bemannes opp for å lette byrden for dem som jobber der.

På spørsmål om foreldrene vil ta barna sine ut av denne barnehagen, svarer Rastad at det håper han ikke.

– Et innlegg fra salen, som ble applaudert, handlet om at de hadde tillit til barnehagen, og at de så på dette som et engangstilfelle gjort av én person.

Bistand fra Kripos

På gangen i rådhuset fortalte politiadvokat Eli Valheim at de vil innhente etterforskningsbistand fra Kripos. De trenger hjelp til tekniske og taktiske aspekt ved etterforskningen. Kripos kommer over tirsdag.

– Vi ser at her kan det være nødvendig å få bistand, men jeg vil ikke gå inn på hva de skal gjøre, sier Valheim.

Politiadvokaten var også ellers knapp i sin informasjon om politiets arbeid fremover.

Strafferammen for voldtekt av barn under 14 år er inntil 21 års fengsel.

Artikkeltags