Hun gikk med hette midt på natten for å skjule at hun er kvinne. Så ble hun brutalt overfalt

23-åringen skal ha fulgt etter kvinnen da hun gikk fra sentrum og utover mot Nykirken og Nordnes natt til 18. mai.

23-åringen skal ha fulgt etter kvinnen da hun gikk fra sentrum og utover mot Nykirken og Nordnes natt til 18. mai. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg tenkte at jeg kom til å dø, forteller kvinnen i 20-årene.

DEL

Natt til 18. mai i fjor ble et mareritt for studenten. En hyggelig nasjonalfeiring sammen med venner endte med et brutalt overfall da hun skulle låse seg inn i sin egen bolig på Nordnes.

En 23 år gammel matros er tiltalt for voldtektsforsøk og grov vold. Han erkjenner og beklager sterkt at han overfalt kvinnen, men han nekter for at han forsøkte å voldta henne.

Påtalemyndigheten tror ham ikke. Han hadde feiret 17. mai hele dagen mens båten lå ved kai i Bergen.

Ringte prostituerte

I timen før overfallet skal han ha søkt og forsøkt å ringe fem prostituerte på såkalte eskortetjenester han fant på nettet. Da han ble arrestert like etter overfallet, var buksesmekken hans åpen.

– Jeg tror også at det lå noe seksuelt bak. Hvorfor ellers skulle han angripe meg, sa kvinnen da hun vitnet i Bergen tingrett mandag.

Offeret hadde tatt noen glass vin tidligere på kvelden og følte seg mer eller mindre edru da hun gikk fra sentrum og utover mot Nordnes.

Da hun passerte Comfort Holberg Hotel i Strandgaten, hørte hun skritt bak.

Mannen tok henne igjen. «Vil ikke du gå med meg», skal han ha utbrutt mens han prøvde å innlede en samtale med kvinnen.

– Jeg syntes det er litt skummelt å gå alene. Jeg gikk med boblejakke og hadde på meg hetten for at noen ikke tydelig se at jeg var en jente med langt hår, fortalte hun i retten.

– Han virket asosial

Kvinnen syntes mannen virket asosial og hun var ikke interessert i noen videre dialog.

Da hun skulle låse seg inn i boligen, ble hun slått ned bakfra, slik at hun falt.

Hun ble sparket flere ganger og gjerningsmannen holdt hånden foran munnen hennes. Hun hylte. En vekter som var i en annen bygning kom til og gjerningsmannen la på sprang.

Matrosen ble arrestert like etterpå med buksesmekken åpen. Han er bosatt på en annen kant av landet, men han har sittet i varetekt siden pågripelsen i fjor.

Permanent nerveskade

Kvinnen som studerer i Bergen var blodig og fæl etter hendelsen og måtte sy et større kutt i leppen. Hun sliter fortsatt med en permanent nerveskade i ansiktet etter hendelsen.

– Jeg klarte ikke å bo i boligen på Nordnes og solgte den etterpå. Jeg går aldri alene etter mørkets frembrudd og jeg tør ikke lenger å si ja til arrangementer som jeg blir invitert på, fortalte offeret i rettssaken.

Påtalemyndigheten mener voldshandlingen skjedde helt uprovosert og hadde karakter av mishandling.

23-åringen mistet både jobb og samboer gjennom flere år etter hendelsen. I retten mandag ga han uttrykk for at han ønsker å møte offeret.

– Ikke for å be om tilgivelse, men for å avskrekke meg selv. Hun skal ikke være redd meg. Det som skjedde strider mot alt jeg står for. Jeg skal ta den straffen og konsekvensene for det jeg har gjort, men jeg har aldri forsøkt å voldta henne, sa han gråtkvalt i retten.

Hadde promille på 1,63

Han har tenkt lenge på hva som gikk av ham og hvorfor han overfalt studenten, men han har ikke noe godt svar. Promillen hans ble målt til 1,63 natten han ble pågrepet.

– Jeg ble provosert. Hun var frekk i kjeften med meg. Det kokte over.

– Kan du huske hva hun sa til deg, ville aktor vite.

– Nei, men det er uansett ingen unnskyldning, sa tiltalte.

Rettssaken fortsetter tirsdag og onsdag.

Artikkeltags